woolness op Texel

Wellness en woolness op Texel: wegdromen in schapenwol

Tijdens ons heerlijke winterse weekend op Texel was er één ding waar ik van baalde: de woolness was gesloten. Ik ben gek op wellness en had daarom wel eens willen meemaken hoe het is om helemaal tot rust te komen in een weldadig wolbad. Misschien is het wel een idee om nog een keer terug te gaan naar Texel, speciaal om van de verschillende soorten wellness daar te genieten. Want ‘wellness op sien Tessels’ is een ding: van massages en sauna’s tot aan natuurlijke scrubs, oesters en woolness.

Route langs wellness-locaties

Er is zelfs zoveel wellness te vinden op Texel, dat er nu een speciale route is ontwikkeld langs de Texelse wellness-locaties. Je kunt zelf een pad uitstippelen langs de locaties waaruit jij de meeste ontspanning haalt.

Natuurlijk zijn ook op Texel schoonheidssalons, massagestudio’s en sauna’s te vinden. En wie écht iets bijzonders wil meemaken, kan dus een unieke woolness-behandeling uitproberen. Daarbij word je voor een uur in echte Texelse schapenwol gewikkeld en dat schijnt heel ontspannend te zijn.

woolness op Texel
Foto met dank aan VVV Texel

Maar minstens net zo typisch Texels zijn de wellness-faciliteiten die je gewoon in de buitenlucht vindt, verspreid over het eiland… Ga bijvoorbeeld zeeverse oesters rapen op het wad of droom weg bij de sterrenhemel die ‘s avonds te bewonderen is. Wedden dat de frisse buitenlucht en de rust en stilte je goed doen?

Voor een warme chocolademelk of Texels Bockbiertje bij het knisperend houtvuur ben je op Texel ook aan het juiste adres. Veel strandpaviljoens zijn het hele jaar door open.

Wellness op z’n Texels

Wil je alvast een indruk krijgen van de wellness-mogelijkheden op Texel – met een echt Texelse knipoog? Bekijk dan onderstaande video. Dan zul je zien dat dingen op Texel vaak nét even anders gaan, zonder poespas en toegangskaartjes.

Zo wordt de natuurlijke scrub op het strand al vanaf windkracht 7 geactiveerd en zit zelfs zandstralen er met een goede noordwestenwind in. Smeer jezelf in met een laag slik van het wad en neem de mineralen die daarin zitten in je op. Zijn de 15 minuten in het “modderwad” om? Dan was je tijdens een dompelbad in de Noordzee dit masker er zo weer af.

Benieuwd naar de hele wellness-route op het eiland? De gratis route download je hier. Meer informatie inclusief de mogelijkheid om wellness-belevingen te boeken vind je hier.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.