ginkiestocht urk

Weekendje Flevoland: tips om te gaan zien en doen

Laatst was ik een weekendje in Flevoland en om eerlijk te zijn, was dat veel leuker dan ik me van tevoren had kunnen voorstellen! Heb jij het beeld in je hoofd van een saaie polder zonder historie en sfeer? Bekijk dan zeker dit overzicht van leuke dingen die ik zag en deed. Wedden dat je ook zin krijgt in een weekendje Flevoland?

Start: Batavialand Museum

Het Batavialand Museum is een goed startpunt voor een weekendje Flevoland omdat je er kennismaakt met de geschiedenis van deze nieuwe provincie. Zo zie en begrijp je toch meer wanneer je vervolgens allerlei oude en nieuwe plekken in Flevoland gaat bekijken. Lees hier meer over het Batavialand Museum.

Batavialand Museum in Flevoland

Oud: Urk

Niet alles in Flevoland is nieuw! Urk was vroeger een eiland in de Zuiderzee en die eilandcultuur is nog steeds duidelijk voelbaar. Je kunt Urk op eigen houtje verkennen, of je laten rondleiden tijdens een ginkiestocht. Hier lees je meer over mijn ginkiestocht.

Bezienswaardigheden Urk tijdens een ginkiestocht

Nieuw: Horsterwold

Je zult als boswachter maar je eigen bos geboren zien worden! Boswachter André zag ‘zijn’ bos van de aanplant uitgroeien tot het grootste aaneengesloten loofbos van Europa. Ik ging een middagje met hem struinen in het Horsterwold en zag de konikpaarden van heel dichtbij. Om stil van te worden! Hier lees je meer over het Horsterwold.

Horsterwold in Flevoland

Nog nieuwer: Marker Wadden

Er komt nog meer nieuwe natuur bij in Flevoland! Op dit moment worden er zomaar een stel nieuwe Waddeneilanden aangelegd: de Marker Wadden. Ze zijn in eerste instantie bedoeld voor een betere balans in het ecosysteem, maar zullen in de toekomst ook mogelijkheden bieden voor recreatie. Hier lees je meer over de Marker Wadden.

Uitgaan: Vis à Vis

Heb je na al die geschiedenis en natuur zin in een avondje uit? Dan kan ik je theatergezelschap Vis à Vis in Almere aanraden. Hier kun je in festivalsfeer dineren, een heel bijzondere voorstelling bijwonen en naborrelen. Hier lees je meer over mijn avond bij Vis à Vis.

Theatergezelschap Vis a Vis

Had je mijn video over Flevoland al gezien?

Ik werd uitgenodigd om Flevoland te bezoeken voor mijn blog.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.