wandelen delden kasteel twickel

Wandelen in Twente: ommetje Delden en kasteel Twickel

Als het niet zulk mooi weer is of ik om een andere reden niet lang wil wandelen, maar wel even een korte wandeling wil maken, is Delden een van mijn favoriete plekken om naartoe te gaan. Tenzij ik gewoon een ommetje vanuit huis maak natuurlijk! Ook toen de kinderen nog kleiner waren, liepen we graag deze route – des te meer omdat er een kasteel en een restaurant met een leuke speeltuin op de route liggen. De kaart en de foto’s hieronder geven je alvast een indruk.

Parkeren in Delden

Een goede plek om te beginnen is de parkeerplaats bij Hotel De Zwaan. Vanaf hier loop je zo via het tunneltje onder de weg door naar landgoed Twickel.

Kasteel Twickel

Voor je het weet, sta je voor kasteel Twickel. Dit kasteel wordt nog bewoond, maar is op sommige dagen van het jaar wel te bezichtigen. Informatie hierover vind je in de Landgoedwinkel vlak bij het kasteel.

wandelen in delden

Twickelerbos

Tegenover het kasteel gaan we rechts richting het Twickelerbos. Daar lopen verschillende paden doorheen en we kiezen er meestal vrij willekeurig eentje. Wel houden we vanaf het Bornsevoetpad (de weg die tegenover het kasteel begint) links aan.

Restaurant en speeltuin ’t Hoogspel

Zo komen we namelijk uit bij Café-Restaurant ’t Hoogspel. Dit is een ideale plek om even een kopje koffie te drinken terwijl de kinderen lekker buiten spelen.

Eventueel kun je hier vlakbij ook nog een bezoek brengen aan Museumboerderij Wendezoele.

De watertoren van Delden

Maar op deze grijze dag liepen we langs de watertoren van Delden terug richting het centrum van Delden.

wandelen in delden

Centrum van Delden

Zo loop je al snel weer in het centrum van Delden.

wandelen in delden

Hier kun je eventueel nog een bezoek brengen aan het zoutmuseum.

Vanaf het zoutmuseum is het nog maar een klein stukje lopen tot Hotel De Zwaan. Je bent dan dus alweer terug waar je bent begonnen. Toch even lekker gewandeld!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.