centrum Ootmarsum

Wandelen in Twente: rondje Ootmarsum

Het was alweer een tijdje geleden dat we in het mooie plaatsje Ootmarsum waren geweest. En dus kozen we laatst, toen we op zoek waren naar een leuke wandeling in het weekend, voor een wandeling van zo’n 5 kilometer die eerst om Ootmarsum heen liep en ons liet eindigen in het gezellige centrum van Ootmarsum. Dit was onze route.

Openluchtmuseum Ootmarsum

Om te beginnen parkeerden we bij het openluchtmuseum van Ootmarsum. Naar binnen gingen we niet, omdat we daar al een paar keer waren geweest. Ken je dit openluchmuseum nog niet, dan is het zeker de moeite om het eens te bezoeken.

openluchtmuseum Ootmarsum

Langs de molen de weilanden in

Wij keerden het openluchtmuseum en het centrum van Ootmarsum de rug toe en volgden de route langs de molen het buitengebied in.

molen Ootmarsum

Het kan zijn dat we hier even verkeerd zijn gelopen, want ik had gedacht dat we niet langs de oriënteertafel op de Kuiperberg zouden komen, maar dat gebeurde wel. Dat kwam mooi uit.

wandelen Ootmarsum

Verderop kwamen we bij een watertoren en een muur met daarin glaskunstwerken die de geschiedenis van Ootmarsum belichten. Ook zie je hier wat restanten van het delven van fosforietknollen.

wandeling Ootmarsum

We staken de weg met het leuke ouderwetse ANWB-bord over en kwamen al snel weer tussen de weilanden terecht, waar we ook nog twee ooievaars spotten.

rondje Ootmarsum

Afsluiten op een terras

Na een tijdje kwam de bebouwde kom van Ootmarsum alweer in zicht. Hier liepen we eerst wat rond in de gezellige straatjes met galeries en winkeltjes.

centrum Ootmarsum

Daarna sloten we de wandeling af met een ijsje bij bakkerij Schulten aan het kerkplein. Daar kun je natuurlijk ook de bekende Twense krentenwegge kopen. Of zoek een fijn plekje op een van de terrassen op en om het kerkplein.

kerkplein Ootmarsum

Vanaf het kerkplein is het nog maar een klein stukje lopen naar de parkeerplaats van het openluchtmuseum, waar we de wandeling begonnen.

Loop dit rondje Ootmarsum zelf

Ik vond deze wandeling bij route.nl – hier vind je de precieze route.

Tip: er staat ook een wandeling in dit gebied in deze gids met 15 netwerkwandelingen in Twente. Voor meer wandelen in Twente kan ik je deze gids met gids met 12 wandelingen in Twente aanraden.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.