Landal Twenhaarsveld

Wandelen met kinderen: de Discovery Track op Landal Twenhaarsveld

Hoe maak je wandelen (extra) leuk voor kinderen? Je maakt er een soort speurtocht van, met genoeg uitdaging onderweg. Dat hebben ze bij Landal Twenhaarsveld goed begrepen, want daar is een Discovery Track aangelegd: een wandeling over het park waarbij je van alles te weten komt over de natuur om je heen.

Zo werkt de Discovery Track

Op onze aankomstdag waren we een paar uur voordat we in ons vakantiehuisje konden al op het park. Het was schitterend weer en dus liepen we na een lunch bij de speeltuin naar de start van de Discovery Track. Met hun nieuwe rugzakken voelden de kinderen zich extra stoer en ze hadden er zin in. Zonder dat ik me ermee hoefde te bemoeien, lazen ze om de beurt de bordjes voor die we onderweg tegenkwamen en vulden ze samen de vragen op de routebeschrijving in.

Discovery Track op Landal Twenhaarsveld

Die routebeschrijving voor de Discovery Track is gratis af te halen bij de receptie van Landal Twenhaarsveld. Daar kun je na afloop ook controleren of je de vragen goed hebt beantwoord. De Discovery Track heeft een korte route van ongeveer 35 minuten en een lange van ongeveer 75 minuten, die wordt aangeraden voor kinderen vanaf 6 jaar. Het startpunt (vlak bij de receptie) is duidelijk te herkennen en daarna kom je regelmatig bordjes tegen die iets over de natuur vertellen. Staat er een nummer bij, dan hoort er een vraag bij die je kunt beantwoorden op de routebeschrijving.

Discovery Track op Landal Twenhaarsveld

Wat we onderweg zoal tegenkwamen

Discovery Track op Landal Twenhaarsveld

Welke sporen herken je?

Discovery Track op Landal Twenhaarsveld

Hoe oud is deze boom?

Discovery Track op Landal Twenhaarsveld

Kun jij over het touw lopen?

Discovery Track op Landal Twenhaarsveld

En hier overheen? Maar dan achteruit?

Discovery Track op Landal Twenhaarsveld

Zwerfkei – souvenir van het ijs uit Scandinavië

Discovery Track op Landal Twenhaarsveld

Mooie voelborden!

Weet jij het?

Ik leerde er zelf ook nog genoeg van. Weet jij bijvoorbeeld wat deze dingen zijn? Je kunt kiezen uit:
a) Egelvoederhuis
b) Nestkast voor bosuilen
c) Overwinterplek voor vlinders
d) Slaapplek voor vleermuizen

Rennen naar het volgende punt

Een van de fijne dingen aan de Discovery Track vond ik, dat er heel veel dingen te zien en te doen zijn onderweg. Er zit nooit lang tussen de informatiebordjes, vragen en activiteiten. Daartussen staan ook nog eens paaltjes met een lichtgroen vierkant voor de lange route en een donkergroen vierkant voor de korte (sommige stukken zijn voor beide routes gelijk). Je weet dus altijd dat je goed zit en regelmatig renden de kinderen al naar het volgende punt omdat ze dat alweer zagen liggen.

Meteen thuis op Landal Twenhaarsveld

Een ander voordeel is dat we meteen een beetje wegwijs raakten op het park. De kinderen zijn inmiddels groot genoeg om af en toe alleen ergens naartoe te gaan (als ze bijvoorbeeld naar de grote speeltuin tussen het zwembad en het restaurant willen) en het is een prettig idee dat ze zelf hun weg kunnen vinden. Tijdens de Discovery Track zagen we een groot deel van het park. Ik wees ze op herkenningspunten en de bordjes die je kunt gebruiken als je de weg even niet meer weet. Nu heb ik het gevoel dat ik ze met een gerust hart kan laten gaan (zelfs al zouden ze hun richtingsgevoel van mij hebben, wat ik niet voor ze hoop).

Blotevoetenpad en insectenhotel

Als je de Discovery Track te lang vindt, kun je hem natuurlijk ook in stukjes lopen. Toen wij nog drie vragen te gaan hadden, kwamen we langs onze vakantiewoning, die inmiddels klaar was. De kinderen konden niet wachten om in het zwembad te duiken, dus besloten we het laatste stukje voor een andere dag te bewaren. Dan komen we onder andere nog een blotevoetenpad en een insectenhotel tegen. En dan naar de receptie voor de antwoorden 🙂

Wij werden uitgenodigd om Landal Twenhaarsveld te bezoeken voor Stralend Nederland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.