wandelen landal coldenhove

5 x wandelen vanaf Landal Coldenhove: bos, hei en beekjes

Een van de grootste voordelen van Landal Coldenhove vond ik dat je er zo geweldig kunt wandelen direct vanaf het park. Landal Coldenhove ligt midden in de Veluwse natuur, tussen de wildroosters. Zodra je buiten de slagbomen staat, ben je in het bos. Daarnaast vind je ook nog heide en beekjes op loopafstand van de camping en vakantiewoningen. Dankzij al deze mogelijkheden (en de winkel en eetgelegenheden op het park) hebben wij de auto onze hele midweek niet nodig gehad. Hieronder vind je een overzicht van de 5 wandelingen die wij maakten vanuit onze safaritent op Landal Coldenhove. Al deze wandelroutes waren gratis verkrijgbaar bij de receptie.

Wandelen Landal Coldenhove

Wandeling door het Eerbeekse veld (5 km)

Dit is een echte boswandeling door een gebied waar edelherten, reeën, vossen, dassenen wilde zwijnen voorkomen. Goed op de pootafdrukken letten dus! Je hoeft voor deze wandeling niet naar de receptie te lopen om te starten als je op de camping staat. Je kunt de camping verlaten via uitgang Boshoffweg Zuid en daar de wandeling beginnen (bij de Coldenhovense beek). De wandeling smaakte naar meer: eigenlijk waren we veel te snel weer terug bij onze tent.

Wandelen Landal Coldenhove

Boswandeling door de Loenermark en de Zilvense Heide (6,9 km)

Daarom maakten we later op de dag nog deze wandeling. Hij begint bij uitgang Zuiderbospad van Landal Coldenhove (bij campingplaats 176) en onderweg kom je prachtige uitzichten over de heide tegen. Wij kwamen trouwens nog iets anders tegen: een hazelworm (waarvan we eerst dachten dat het een slang was). Toch even spannend… Het eerste en laatste deel van de wandeling loop je door het bos.

Wandelen Landal Coldenhove

Wandeling rondom Landal Coldenhove (1 uur en 45 min)

De langste wandeling en echt een aanrader! Je hoeft niet naar de receptie te lopen als je vanaf de camping wilt starten. Je kunt de camping verlaten via uitgang Boshoffweg Zuid en daar de wandeling beginnen (langs de Coldenhovense beek). Later tijdens de wandeling kom je nog langs stukje heide (op de Loenermark), over landgoed Boshul, langs de Gravinnebeek en langs een veldje waar vroeger een papiermolen (het Kerstens Meulentje) stond. Hier is ook nog een drooggevallen watervalletje. Heel afwisselend dus.

Je komt uit bij de receptie, waar een bezoek aan het terras een mooie afsluiting is. Want wat smaakte dit ijs (limoncello-ijs en een dame blanche) lekker en wat was de service super (heel vriendelijke bediening en er stond zelfs zonnebrandcrème op het terras vanwege het zonnige weer).

Wandelen Landal Coldenhove

Wandeling langs de Coldenhovense beek (1 uur en 15 min)

Deze wandeling begint hetzelfde als de wandeling rondom Landal Coldenhove, dus je kunt (als je vanaf de camping komt) weer beginnen via uitgang Boshoffweg Zuid. Je loopt weer langs de Coldenhovense beek en langs de heide van de Loenermark, maar alleen het eerste deel van de route (langs de beek) is hetzelfde.

Wandelen Landal Coldenhove

Familieroute Coldenhove (40 minuten)

Een leuk wandelingetje als je niet te ver weg wilt, en toch heb je helemaal niet het gevoel dat je zo dicht bij de camping en de vakantiewoningen blijft. Je komt onder andere langs de wildobservatiehut van het park (zie boven) en de nostalgische boswachterswoning Huisje Hoogland aan de rand van Landal Coldenhove. Dit huisje was het favoriete huisje van Bas Hoogland, lange tijd hét vriendelijke gezicht van Landal onder andere op Twitter. Het huisje heette Huisje Beekhul, maar wordt sinds het afscheid van Bas Hoogland Huisje Hoogland genoemd.

Wandelen Landal Coldenhove

Liever fietsen?

Wil je liever fietsen dan wandelen? Dat kan natuurlijk ook. Op het park zijn fietsen en e-bikes te huren en ook daarvoor zijn allerlei routes mogelijk. Veel plezier!

Tip: lees ook over ons verblijf in een safaritent op Landal Coldenhove en ons uitstapje naar het Veluws Zandsculpturenfestijn. Of bekijk de video van onze midweek op Landal Coldenhove.

Wij werden uitgenodigd om Landal Coldenhove te bezoeken voor Stralend Nederland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.