wandelen De Lutte

Wandelen in Twente: mijn favoriete wandelingen

Ik ben geboren en getogen in de Randstad en woon nu sinds 2006 in Twente. Ook alweer een tijdje, maar nog steeds denk ik regelmatig bij mezelf: Wat woon ik hier toch mooi! Ik vind het maar luxe om zomaar vanuit huis een mooie wandeling te kunnen maken, of om even naar het bos of de hei te kunnen fietsen. En als we de auto pakken en een klein stukje rijden om iets verder weg te gaan wandelen, is de keuze helemaal reuze. Tijd om eens een lijstje te maken van mijn favoriete wandelingen hier in de buurt. Voor meer informatie en foto’s kun je doorklikken naar de blogposts die ik eerder over deze wandelingen schreef.

Ommetje Delden/Twickel

Dit korte rondje deden we al toen de kinderen nog klein waren. Extra voordeel: je komt onderweg een uitspanning tegen met een flinke speeltuin erbij. Maar ook nu nog is dit een leuk, kort rondje door Delden en over landgoed Twickel.

wandelen in delden

Landgoed Singraven

Als je parkeert bij de watermolen, sta je meteen op een mooie plek en hoor je het ruisen van het water. Maak je wandeling over landgoed Singraven zo lang als je wilt en sluit af met een kopje koffie bij de watermolen.

wandelen singraven

Hof Espelo

Tijdens deze wandeling, die we na onze Paaslunch maakten, zagen we in de verte een vliegveld staan dat op Vliegveld Twente werd ontmanteld. Onderweg kom je verschillende landschappen tegen.

Wandelen Hof Espelo

Dal van de Mosbeek en Manderheide

Nog een watermolen – twee zelfs – vind je aan het begin van deze wandeling. Daarna loop je door het dal van de Mosbeek en over de Manderheide.

Wandeling Dal van de Mosbeek

Aamsveen

Tijdens deze wandeling over het Aamsveen kom je diverse grenspalen tegen. Je bevindt je hier namelijk op de grens tussen Nederland en Duitsland.

De Lutte/Tankenberg

De Tankenberg is een van mijn favoriete plekken in Twente. We kwamen erlangs tijdens deze wandeling vanuit De Lutte, die ook langs meerdere kapelletjes voerde.

Wandeling De Lutte

Arboretum Poort Bulten

Mijn nieuwste ontdekking is Arboretum Poort Bulten, een prachtig park met heel veel verschillende soorten bloemen en struiken. Je kunt hier dan ook prima regelmatig komen wandelen, want dankzij de vele verschillende bloeiperiodes ziet het park er elke twee weken weer anders uit.

wandelen twente arboretum poort bulten

Weet jij nog plekken waar je mooi kunt wandelen in Twente? Dan hoor ik ze graag van je! En wil je tips van de echte expert op het gebied van wandelen in Twente, dan kan ik je deze wandelgids van Truus Wijnen aanraden.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.