wandelen singraven

Wandelen in Twente: landgoed Singraven verkennen vanaf de watermolen

Landgoed Singraven is absoluut een van mijn favoriete plekken hier in Twente. Zodra je hier parkeert en uitstapt, hoor je het water al kabbelen en daar hou ik nu eenmaal van. Je vindt hier een prachtige watermolen en kunt er zo lang of kort wandelen als je wilt. De laatste keer dat wij er waren, moesten we op tijd terug en werd het dus kort. Maar mooi!

Parkeren bij de watermolen

We parkeerden bij de watermolen… .

wandelen singraven

..en dronken meteen even een kopje koffie/thee bij Restaurant Watermolen Singraven.

wandelen singraven

Over de Kasteellaan

Na nog een laatste toiletbezoekje liepen we de deur weer uit richting het landhuis. Tegenover het landhuis liepen we de Kasteellaan op.

wandelen singraven

De Kasteellaan liepen we helemaal uit tot we bij de Ootmarsumsestraat kwamen. Wel even goed uitkijken bij het oversteken, hier wordt best hard gereden!

Door het bos

Eenmaal veilig aan de overkant liepen we het bos in. Wat rook het lekker!

wandelen singraven

Op de T-splitsing van bospaadjes hielden we rechts aan en hetzelfde deden we toen we bij de bosrand kwamen.  Zo kwamen we op een ander punt dezelfde weg weer tegen en staken we hem weer over.

(Helaas kent Google Maps het wandelpad door dit stukje bos niet, vandaar dat de wandeling op de kaart tussen de oversteek en de bosrand onderbroken is.)

Achter het landhuis langs

We liepen nu langs het landhuis van Singraven richting de achterkant. Je komt hier terecht in een mooi bosgebied met beekjes en vennetjes.

wandelen singraven

Helaas werd het voor ons alweer tijd om naar huis te gaan, maar we hadden de wandeling nog makkelijk kunnen verlengen in dit mooie bos. Omdat de tijd voor ons echt begon te dringen en we niet zeker wisten hoe lang het zou duren om door het bos terug te lopen naar de watermolen, zijn we via dezelfde weg terug gelopen naar de voorkant van het landhuis.

wandelen singraven

Alle reden om nog een keer terug te gaan naar landgoed Singraven!

Tip: combineer een bezoek aan landgoed Singraven met een bezoek aan Natura Docet Wonderryck in Denekamp.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.