Wandelen in Twente: de drassige grond en de grenspalen van Aamsveen

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Een wandelgebied dat voor ons lekker dicht bij huis is, is het Aamsveen. Dit is een drassig natuurgebied dat is ontstaan door het afgraven van hoogveen. Wij wandelden er pas nog deze route van Landschap Overijssel van 4 kilometer (hier vind je ook een duidelijke kaart). Het is een afwisselende wandeling met bosachtige stukjes, heidevelden, veenputten en grasland.

Parkeren

We parkeerden de auto op de kruising van de Roodmolenweg en de Aamsveenweg in Enschede. Daar liepen we eerst de verkeerde kant op, maar al snel wees de app van Landschap Overijssel ons de goede kant op.

Sagenweg

Het eerste stuk van de route ging over de Sagenweg en langs wat landbouwgrond. Maar gelukkig gingen we al gauw verder de natuur in.

Uitkijktoren

Eerst liepen we door een stukje bos, maar al snel kwamen we aan de rand van het bos en lag er opeens een open vlakte voor ons. Precies op dit punt is een uitkijktoren gebouwd om de vogels te kunnen bekijken die in dit landschap leven.

wandelen aamsveen

Grenspalen

Je loopt hier pal langs de grens tussen Nederland en Duitsland. Het Aamsveen loopt door in Duitsland en heet daar Amstvenn.

wandelen aamsveen

Zo midden in de natuur merk je natuurlijk niet of je in Nederland bent of in Duitsland, maar we kwamen wel meerdere grenspalen tegen.

wandelen aamsveen

Uiteindelijk liepen we weer het bos in voor het laatste stukje richting de parkeerplaats.

wandelen aamsveen

Het was een fijne korte wandeling. Heerlijk om dit zo dicht bij huis te hebben!

Let op: houd er bij het kiezen van je schoenen rekening mee dat het drassig kan zijn in het Aamsveen.

Om te bewaren op Pinterest:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *