wandelen springendal

Wandelen in Twente: de bronnenroute van het Springendal

De vorige keer dat we in het weekend zin hadden om lekker te gaan wandelen, kozen we voor de bronnenroute bij het Springendal, die ik had gevonden op de website van Staatsbosbeheer. Deze wandeling van 4,7 kilometer bleek een mooie route te zijn, die eigenlijk veel te snel voorbij was.

Start van de wandeling

We parkeerden bij de Bosbergtoren op de kruising Brandtorenweg/Hooidijk in Hezingen. Het begin van de wandeling zag er nogal kaal uit – er stond ook een bord bij waarop werd uitgelegd waarom hier flink gekapt is. Wat wel mooi was, waren de korenbloemen in de velden waar we doorheen liepen.

wandelen springendal

Daarna moesten we helaas een klein stukje over de weg lopen, maar toen we eenmaal het bos in liepen, werd het echt mooi. Dit stukje ziet er in het najaar vast ook erg mooi uit.

wandelen springendal

Bomenlanen en bronvijvers

Maar nu zaten de bomen juist vol met fris groen en dat zorgde voor een mooie lichtinval op de lanen waar we liepen.

wandelen springendal

Al gauw kwamen we bij de bronnenvijvers waaraan deze route zijn naam te danken heeft.

wandelen springendal

Het geluid van kabbelend water op sommige plekken maakte het relaxte gevoel van deze wandeling helemaal af.

wandelen springendal

Plankenpaden

Op het laatste stuk van de wandeling kwamen we nog wat mooie vlonderpaden tegen.

wandelen springendal

Eigenlijk te kort

Volgens de route was deze wandeling dus 4,7 kilometer, maar het voelde veel korter. Opeens stonden we alweer bij de Brandtoren en dus ook bij onze auto. Ik ga zeker eens kijken of we hier niet nog een keer kunnen wandelen, maar dan wat langer! Je kunt deze wandeling trouwens ook goed combineren met een bezoek aan (en eventueel wandeling bij) het leuke plaatsje Ootmarsum.

Tip: er staat ook een wandeling in dit gebied in deze gids met 15 netwerkwandelingen in Twente. Voor meer wandelen in Twente kan ik je deze gids met gids met 12 wandelingen in Twente aanraden.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.