boomkroonpad drenthe

Wandelen over en onder het boomkroonpad in Drenthe

Als je van wandelen houdt en een weekend of weekje in Drenthe bent, is een bezoek aan Buitencentrum Boomkroonpad een van de beste plekken om te beginnen. Dit buitencentrum is het beginpunt voor verschillende wandelroutes (fietsen kan ook), er is een natuurspeeltuin, er worden activiteiten georganiseerd én je kunt er wandelen tussen de boomtoppen.

Beklim het boomkroonpad

Een wandeling over het boomkroonpad begint verrassend genoeg onder de grond. Daar vang je een glimp op van het leven dat zich in de bodem onder ons afspeelt. Dan ga je naar boven en kom je uit op het boomkroonpad, dat bestaat uit wenteltrappen, looppaden en uitkijkplatforms. Hier en daar zijn informatieborden geplaatst.

boomkroonpad in drenthe

Wandelen door het bos

Meteen bij de uitgang van het boomkroonpad, dus zodra je weer met beide benen op de grond staat, zie je een bord met verschillende wandelingen. Je kunt het echt niet missen. De kleuren maken het heel makkelijk om de wandeling die jij hebt gekozen te volgen.

wandelingen in drenthe

Onderweg kom je op sommige plekken interessante weetjes tegen over het landschap. Ik wist bijvoorbeeld niet dat vennen een ondoordringbare laag als bodem hebben, die ervoor zorgt dat er water in blijft staan. Als je die bodem lek zou prikken, zou het ven dus leeglopen.

Wandeling met een gids

De laatste keer dat we bij het boomkroonpad waren, kregen we trouwens nog veel meer informatie over het landschap. Toen maakten we namelijk een ‘zintuigentocht’ met een gids. Zij maakte ons op een erg leuke manier attent op kleine en grote dingen in onze omgeving, zoals grafheuvels, pingo’s en schattige babyboompjes.

wandelen met gids in drenthe

Ik vond het sowieso erg leuk om door het bos te wandelen terwijl het langzaam maar zeker steeds donkerder werd. Dat was lang geleden en deed me denken aan de tijd dat ik nog bij de Scouting zat.

wandelen in drenthe

Spelen in het speelbos

Na deze avondwandeling stapten we helemaal relaxt in de auto om naar onze vakantiewoning en naar bed te gaan. Maar als het nog licht is en je de tijd hebt, is er ook nog een paviljoen waar je iets kunt eten en/of drinken. Ben je met kinderen op pad, dan kunnen die intussen lekker spelen in Het Lorken Speelbos.

speelbos in drenthe

Meer uitstapjes in Drenthe

Wij bezochten het boomkroonpad in Drenthe tijdens ons verblijf bij Landal Land van Bartje. Ben je benieuwd wat we nog meer deden in Drenthe? Hier vind je een overzicht van onze favoriete (outdoor-)uitstapjes.

Je ziet ze ook terug in deze video.

Wij werden uitgenodigd om het boomkroonpad te bezoeken voor Stralend Schrijven.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.