stayokay

Op zoek naar een voordelig hotel met kinderen? Probeer eens een StayOkay!

Laatst had ik nogal last-minute een hotelkamer in de Randstad nodig, omdat we vroeg in de ochtend in Delft moesten zijn. En als ik we zeg, bedoel ik dus wij met zijn vijven: twee volwassenen en drie (grote) kinderen. Toen ik ging zoeken naar een overnachting in een voordelig hotel met kinderen schrok ik me een hoedje. Even overnachten met kinderen in een hotel, dat zou een duur grapje worden!  Aarzelend besloot ik eens een kijkje te nemen bij Stayokay en dat was achteraf gezien een gouden greep.

Waarom ik aarzelde

Waarom aarzelde ik toen ik besloot toch maar eens bij Stayokay te kijken? Ik had een beeld van smoezelige slaapzalen in mijn hoofd. Ik ben heel erg gesteld op rust en privacy en moest er als tiener/jongvolwassene al niet aan denken om te slapen op een slaapzaal met wildvreemden. Ik was ook niet van plan om daar nu alsnog mee te beginnen.

Gewoon een familiekamer

Dat bleek dus ook niet nodig te zijn! Ik kon bij Stayokay Den Haag gewoon een familiekamer boeken, waar we met zijn vijven een toilet en douche voor onszelf alleen hadden. Dat de inrichting basic was, maakte ons niets uit – het ging om de privacy en rustig kunnen slapen.

Ook de locatie was prima: ik liep er zo naartoe vanaf station Den Haag Hollands Spoor.  De rest van het gezin volgde later die dag en mijn man kon de auto zelfs voor de deur parkeren.

Kleurrijk en netjes

Zodra ik binnenkwam, zag ik al dat al mijn vooroordelen onterecht waren. Ik stapte binnen in een kleurige, gastvrije lobby en werd heel vriendelijk ontvangen aan de receptie. Het leek allemaal veel meer op een ‘gewoon’ hotel dan ik had verwacht. Ik vond het dus toen al mooi, maar ik heb gehoord dat deze StayOkay in Den Haag inmiddels alweer is gerenoveerd en dus nog mooier is geworden.

StayOkay Den Haag

Op de familiekamer stonden drie stapelbedden, met daarop beddengoed om ze zelf op te maken. Elk bed had een eigen lampje en stopcontact – handig als iedereen zijn of haar telefoon wil kunnen opladen. Verder was er een kast, een tafel, een wastafel, een douche en een toilet.

StayOkay Den Haag

Eten bij StayOkay Den Haag

Ik betaalde bij aankomst meteen een klein bedrag om die avond in het restaurant te kunnen eten en ook die maaltijd was prima in orde. Het smaakte prima en ik werd behoorlijk gul opgeschept. Als ik wilde, kon ik nog een keer komen halen – nou, dat wat zeker niet nodig :).

StayOkay Den Haag

De volgende ochtend maakten we met zijn vijven gebruik van het ontbijtbuffet en ook daarbij was volop keuze. Er is zelfs gedacht aan bestek, bekers en borden voor de kleintjes.

StayOkay Den Haag

Wat we niet gebruikten

Wij waren maar heel kort bij deze Stayokay en hebben daarom lang niet alles gebruikt. Maar ik zag ook nog een bibliotheek, een bar, een voetbal- en pooltafel en een terras aan het water. Volgens mij kun je je hier prima vermaken. Inmiddels zag ik het allang niet meer als noodoplossing, maar echt als leuke overnachtingsmogelijkheid als je ergens wilt overnachten met je gezin.

StayOkay Den Haag

Andere Stayokays

Ik heb mijn idee van Stayokay dus volledig bijgesteld. Ik ben erg benieuwd geworden naar de andere vestigingen en zou daar zeker willen verblijven als we een keer een voordelig hotel voor het hele gezin zoeken. Jij ook? Dan zet ik hier de vestigingen even voor je op een rij.

Hier kun je voordelig overnachten voor een stedentrip in Nederland:

Hier kun je voordelig overnachten aan de kust:

Hier kun je voordelig overnachten in het bos:

Hier kun je voordelig overnachten op de Waddeneilanden:

Als ik bovenstaande accommodaties bekijk, krijg ik gewoon zin om te boeken. Kortom, dat ene nachtje bij Stayokay Den Haag heeft mijn hele kijk op hostels veranderd.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.