vogelkijkgebieden Nederland

Wandelen en fietsen voor vogelliefhebbers: de mooiste vogelkijkgebieden

Wandelen of fietsen en vogels kijken zijn hobby’s die heel goed met elkaar te combineren zijn. Als je te voet of op de fiets natuurgebieden opzoekt, kom je als vanzelf ook vogels en andere diersoorten tegen. Zelf had ik tot voor kort totaal geen verstand van vogels. Maar omdat ik regelmatig wandel met iemand die er wel iets vanaf weet, leer ik nu zelf ook steeds meer vogelsoorten kennen aan de hand van hun uiterlijk of het geluid dat ze maken. En ik had nooit gedacht dat ik dat zo leuk zou vinden! Heb jij dat ook? Dan vind je deze gids met de mooiste vogelkijkgebieden in Nederland en Vlaanderen misschien ook wel interessant.

De mooiste vogelkijkgebieden van Nederland

In het boek De mooiste vogelkijkgebieden van Nederland en Vlaanderen vind je als wandelende of fietsende vogelliefhebber de beste gebieden in Nederland en Vlaanderen om vogels te spotten. Vaak zijn dat natuurgebieden, maar het kunnen ook heel goed dijken, rivieroevers, plassen of parken zijn. Misschien ontdek je nog wel een prachtige plek bij jou in de buurt!

Voor mij zitten er een paar bekende gebieden bij, zoals:

  • De Alde Feanen in Friesland
  • Het Dwingelerveld in Drenthe
  • Het Haaksbergerveen in Overijssel
  • De Marker Wadden in Flevoland
  • De Vechtstreek in Utrecht
  • Quakjeswater in Zuid-Holland
  • En Texel in Noord-Holland

Maar ook nog een heleboel plekken waar ik nog nooit ben geweest.

vogelkijkgebieden Nederland
afbeelding met dank aan Kosmos

Wandel- en fietroutes

De gids De mooiste vogelkijkgebieden van Nederland en Vlaanderen bevat kaartjes, suggesties voor fiets- en wandelroutes en uitgebreide beschrijvingen van de vogelsoorten die je onderweg te zien kunt krijgen. Hij is geschreven door Ger Meesters, een doorgewinterde vogelaar die al veel natuur- en vogelboeken op zijn naam heeft staan. Meesters woont en werkt afwisselend in Haarlem en Noord-Zweden.

De gids in getallen:

  • 150 natuurgebieden
  • 30 fiets- en wandelroutes
  • 125 vogelportretten

Hier is de gids verkrijgbaar

De mooiste vogelkijkgebieden van Nederland en België van Ger Meesters (9789021579122) is vanaf 7 april 2021 verkrijgbaar.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.