hotel vliegveld eindhoven

Wat is jouw favoriete vliegveldhotel?

Wat doe je als de eerste trein niet vroeg genoeg is om je vlucht te halen – of als de laatste trein al vertrokken is als je landt? Als je een rijbewijs hebt, zou je met de auto kunnen gaan, maar autorijden is geen hobby van me en parkeren is ook niet bij elk vliegveld makkelijk of voordelig. Een taxi is ook een mogelijkheid, maar als de afstand naar het vliegveld groot is, kan de prijs aardig oplopen.

Hotel Ibis Budget Amsterdam Airport

Toen ik in maart een dagje naar Pamporovo in Bulgarije mocht met Corendon, besloot ik eens een vliegveldhotel te proberen. Ik boekte twee overnachtingen in Hotel Ibis Budget Amsterdam Airport voor €103,55. Het hotel ligt niet direct bij Schiphol, maar tussen 5.00 uur ’s morgens en 1.00 uur ’s nachts rijdt er een gratis pendelbus waarmee je in 10 minuten op het vliegveld bent.

Ibis Budget Hotel Amsterdam Airport

Mijn kamer was eenvoudig, maar had alles wat ik nodig had. Ik sliep wat onrustig en hoorde regelmatig mensen aankomen en vertrekken, maar misschien kwam dat ook wel omdat ik bang was dat ik me zou verslapen en niet om 4.15 uur op Schiphol zou zijn. Dat was trouwens te vroeg voor de pendelbus, dus bij de kosten voor het hotel moest ik nog een taxirit van €19,32 (6,2 km) optellen.

Bij terugkomst ’s avonds laat haalde ik wel de laatste pendelbus. Ik kon dus snel mijn bedje in rollen en sliep deze tweede nacht prima. Maar toen ik de volgende dag weer richting Schiphol ging om de trein naar huis te pakken, ontdekte ik nog wel een nadeel van de pendelbus. Op weg van Hotel Ibis Budget Amsterdam Airport naar Schiphol reden we langs Hotel Ibis Schiphol Amsterdam Airport (het niet-budgethotel van Ibis dus) om daar ook mensen op te pikken. Maar de pendelbus zat al zo vol, dat niet iedereen mee kon. Daar zit je niet op te wachten als je je vlucht moet halen… Deze hotelovernachting was voor mij dus wel een oplossing, maar ook een gemengde ervaring.

Hotel Tulip Inn Eindhoven Airport

De volgende keer dat ik in een vliegveldhotel verbleef, was tijdens mijn Blogtrippers-avontuur naar Kopenhagen. Ik vloog naar Kopenhagen vanaf Eindhoven Airport en de nacht voor en de nacht na mijn weekend Kopenhagen mocht ik overnachten in Hotel Tulip Inn Eindhoven Airport. Dit vliegvelhotel is echt ideaal voor iemand als ik: altijd bang om te laat te komen. Het hotel bevindt zich namelijk direct boven de vertrekhal en vanuit mijn raam kon ik de landingsbaan zien.

Uitzicht Hotelkamer Eindhoven Airport

Leuke bijkomstigheid: je bent meteen helemaal in de stemming voor je reis, ook al slaap je eerst nog een nachtje op Nederlandse bodem. Omdat mijn vlucht te vroeg vertrok voor het ontbijt, kreeg ik ook nog een koeltasje met een ontbijtje mee. Ik ben nog nooit zo relaxt vertrokken. Na terugkomst stond ik in no-time weer op mijn kamer en de volgende ochtend dronk ik nog even koffie in de ontbijtzaal met uitzicht op de aankomende en vertrekkende passagiers voordat ik de bus naar station Eindhoven pakte. Perfect!

Vertrekhal Eindhoven Airport

citizenM Hotel Schiphol Airport

Na deze ervaringen zie ik zeker de voordelen van een hotelovernachting bij een vroege of late vlucht. Een pendelbus, daar heb ik nog mijn twijfels over. Een vliegveldhotel dat dan ook hoog op mijn verlanglijstje staat, is citizenM Hotel Schiphol Airport.

Hotel Citizen M Rotterdam kamer
citizenM Hotel Rotterdam

Sinds ik in 2013 het citizenM Hotel Rotterdam mocht testen, ben ik fan van deze hotelketen. De vestiging op Schiphol ligt op 4 minuten lopen van de vertrekhal. Het lijkt me heerlijk om daar uit het kamerbrede bed te stappen, een regendouche te nemen en fris en vrolijk aan mijn reis te beginnen.

Hotel Citizen M Rotterdam Lounge
citizenM Hotel Rotterdam

Heb jij wel eens in een van deze hotels geslapen, of kun je een ander vliegveldhotel aan- of afraden? Dan ben ik benieuwd naar je ervaringen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

6 reacties

  1. Je hebt al wat getest zo. Volgende keer het Citizen M ;-). Voor de KLM-vlucht terug vanaf Johannesburg (die vertrekt om 23u ging ik altijd loungen op het terras van het InterContinental daar. Super! Zo zit je lekker buiten (enige plek waar dat kan!), eet je heerlijk en zijn de toiletten schoon. Het hotel zelfs heb ik om budgetredenen nooit geprobeerd.

  2. Ik heb inmiddels inderdaad ook het voordeel gevonden van het slapen bij het vliegveld, maar dan inderdaad liever zonder pendelbus. Althans, het ligt aan het tijdstip waarop je vliegt. Het is natuurlijk zonde om een hotel te boeken en daarbij nog eens een taxirit te moeten betalen. Om die reden vond ik het CitizenM op Schiphol echt fantastisch! Dat was zo’n prettige ervaring met de ruime ontbijttijden én de mogelijkheid dat je naar Schiphol kunt lopen…

  3. Ik heb in Zweden een keer of twee in het Connect hotel geslapen op Skavsta. Da’s ook prima. Je hebt een aantal keuzes qua luxe, met of zonder badkamer. Het ligt ongeveer naast de vertrekhal, dus je bent er in 5 minuten heen gelopen. En ik vind het heel leuk qua design, maakt me vrolijk.

    Inderdaad een oplossing voor vroege vluchten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.