Varen in Nederland

Word jij ook zo rustig van een boottochtje of zelfs een of meerdere dagen op het water? Dan word je misschien wel blij van deze uitstapjes:

Varen door Rotterdam

Tijdens een stedentrip Rotterdam moet je eigenlijk ook echt het water op. Neem de watertaxi, maak een rondvaart door de haven of rij met een speciale bus het water in.

Hier lees je meer over varen in Rotterdam.

bezienswaardigheden stedentrip rotterdam

Kanovaren op de Maas

Tijdens ons weekendje in Stein (Zuid-Limburg) lieten we ons in een kano vervoeren door het water en de stroomversnellingen in de Maas.

Lees hier over onze boottocht op de Maas.

kanovaren op de maas

Varen met een fluisterboot

Tijdens een minivakantie in Laag Holland (boven Amsterdam) bracht ik een bezoek aan theetuin Overleek, waar ik in een fluisterbootje stapte voor een mooi tochtje door de natuur en Broek in Waterland.

Lees hier over deze tocht met een fluisterboot.

fluisterboot theetuin Overleek

Varen naar de Marker Wadden

Ben jij al in het nieuwste natuurgebied van Nederland geweest? De Marker Wadden bestaan nog niet zo lang, maar inmiddels zijn ze opengesteld en kun je er gaan wandelen en zelfs overnachten.

Hier lees je meer over de Marker Wadden.

marker wadden

Varen door de bollenvelden

Ik maakte ooit een mooie fietstocht door de bollenvelden na mijn bezoek aan de Keukenhof. Maar wist je dat je vanuit de Keukenhof ook door de bollenvelden kunt varen?

Hier lees je alles over mijn bezoek aan de Keukenhof.

rondvaart keukenhof

Varen door safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen kun je op verschillende manieren verkennen: in je eigen auto, met een bus, lopend, maar ook met een boot.

Hier vind je ons verslag van een bezoek aan Beekse Bergen.

safaripark beekse bergen

Varen naar Volendam

In diezelfde minivakantie stapte ik in Monnickendam op de Loungeklipper voor een prachtige zeiltocht via Marken naar Volendam. Er is ook een veerdienst.

Hier lees je meer over varen naar Volendam.

varen naar Volendam

Met de boot naar het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen kun je op verschillende manieren bereiken. Tijdens onze vakantie in Landal Ooghduyne bij Julianadorp kozen we ervoor om de boot te nemen – een superleuk begin van een bezoek aan het museum.

Hier lees je meer over ons bezoek aan het Zuiderzeemuseum.

zuiderzeemuseum enkhuizen

Varen naar Kameleoneiland

Zijn je kinderen gek op de boeken over de Kameleon (of ben je dat zelf misschien wel)? Dan moet je echt een keer naar Kameleondorp in Friesland – inclusief een boottocht naar Kameleoneiland.

Bekijk hier de foto’s van ons bezoek aan Kameleoneiland.

Kameleoneiland Friesland