Vakantie in Twente: campings, vakantieparken en natuurhuisjes

Written by Sandra van Bijsterveld

Ik realiseer me regelmatig hoe gelukkig ik mezelf mag prijzen dat ik in Twente woon. Hier is het nog lekker rustig en je kunt hier prachtig wandelen en fietsen (mijn favoriete wandelingen in Twente vind je hier). Maar wat nou als je hier niet woont? Dan is het hoog tijd voor een vakantie in Twente! Dit zijn dit fijne plekken om te komen logeren en te genieten van de plaatselijke natuur en cultuur.

vakantiehuisje in Twente

Natuurhuisjes in Twente

Op dit moment vind ik zelf een natuurhuisje wel een erg fijne manier om te overnachten. Natuurhuisjes staan – de naam zegt het al – midden in de natuur. Je komt er dus weinig mensen tegen. Bij veel natuurhuisjes kun je zelfs contactloos verblijven. Je hoeft dan helemaal niet in contact te komen met anderen: er worden andere oplossingen bedacht voor bijvoorbeeld de sleutel ophalen en een eventueel ontbijt. Hier vind je deze natuurhuisjes in Twente.

De Witte Berg

Vakantiepark De Witte Berg ligt echt in een prachtige omgeving, met vlakbij het pittoreske Ootmarsum en natuurgebied het Springendal. Je kunt hier verblijven in een vakantiewoning, huurtent of eigen kampeermiddel. De camping heeft een natuurlijke zwemvijver, maar ook een zwembad dat dankzij een schuifdak als binnen- en als buitenzwembad kan worden gebruikt.

Hier kun je prijzen en beschikbaarheid bekijken en hier vind je voordelige arrangementen op De Witte Berg.

De Lindenberg

Het kleinschalige vakantiepark de Lindenberg bij Holten ligt op het kruispunt van drie streken: Salland, Twente en de Achterhoek. Daarmee is het een ideale uitvalsbasis om de mooiste plekjes van die regio’s te leren kennen. Maar ook als je op de camping blijft, hoef je je niet te vervelen. Het vakantiepark heeft onder andere een verwarmd buitenzwembad, een binnen-, buiten- en waterspeeltuin, een brasserie en zelfs een eigen museum.

Hier kun je reserveren en hier vind je de aanbiedingen die De Lindenberg nu heeft.

Noetselerberg

5-sterren ANBW-familiecamping de Noetselerberg ligt in het Overijsselse Nijverdal, op de grens van Twente en Salland en pal bij nationaal park de Sallandse Heuvelrug – misschien wel mijn favoriete natuurgebied in Nederland. Je kunt hier niet alleen verblijven met je eigen kampeermiddel, maar ook in een chalet, stacaravan, safarilodge of woodlodge. De camping heeft een binnen- en buitenzwembad, meerdere sport- en speelvoorzieningen, een bistro en speciaal voor kinderen tot 14 jaar in alle vakanties een animatieprogramma.

Hier kun je reserveren en hier vind je de actuele aanbiedingen van de Noetselerberg.

Mölke

5-sterren vakantiepark Mölke ligt aan het riviertje de Regge, op de grens van Salland & Twente. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1973 en is dan ook echt een begrip. Dit vakantiepark is het hele jaar door geopend en er is van alles te beleven, zoals wandelen, fietsen, varen en vissen. In de vakantie is er elke avond meeleeftheater, elke week familiebingo en veel sport en spel, zoals broekhangen boven de Regge. Verblijven kan op alle manieren, van je eigen tent of caravan tot een verblijf in een boomhut of Reggehooiberg met privésauna.

Bekijk hier de verschillende accommodaties inclusief prijzen en beschikbaarheid.

Wandelvakantie in Twente

Als extra tip heb ik nog deze wandelvakantie in Twente voor je gevonden. Hierbij wandel je door bossen, over heidevelden en door het typische Twentse landschap. Het hotel in De Lutte waar je verblijft, is een paar jaar geleden nog door de ANWB verkozen tot beste hotel van Nederland. In de directe omgeving lopen de Sagenroute en de Hellehondroute, beide gebaseerd op oude verhalen en mythologie. Vergeet niet ook een bezoekje te brengen aan Arboretum Poortbulten en aan winkelstad Enschede natuurlijk.

Heb jij nog favoriete plekjes in Twente?

5% korting 728x90

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *