monnickendam

Hier vind je de mooiste vakantiewoningen in Friesland

Hoera, binnenkort gaan we een weekendje naar Friesland! Deze keer slapen we op een boot, maar ik heb ook alvast wat tips verzameld voor als je wilt verblijven in een vakantiewoning in Friesland: van natuurhuisje tot vakantiepark. Waarvoor kies jij?

Marina Parcs: slapen bij een jachthaven

Marina Parcs is dé website om te bekijken als je op zoek bent naar een vakantiehuis bij een jachthaven. Je vindt er onder andere vakantiewoningen bij de jachthaven van Heeg.

Tusken de Marren

De eerste nacht van onze korte vakantie in Friesland liggen we in een jachthaven vlak bij vakantiepark Tusken de Marren. De naam van dit vakantiepark betekent ’tussen de meren’: ten noorden van het vakantiepark ligt het Pikmeer en ten zuiden van het vakantiepark het Sneekermeer. Alle vakantiewoningen van Tusken de Marren hebben een eigen aanlegsteiger. Wie een eigen boot heeft, mag die meenemen en daar aanleggen. Fietsen zijn er ook te huur op het vakantiepark. Verder zijn er volop speelmogelijkheden en ben je zo in het nabijgelegen dorpje Akkrum.

Tusken de Marren
De vakantiewoningen van Tusken de Marren

Natuurhuisje in Friesland

Wil je liever niet verblijven op een vakantiepark in Friesland? Er staan ook veel zogenaamde natuurhuisjes in Friesland. Daar verblijf je ver van de massa, midden in de natuur. Vaak is zelfs een contactloos verblijf mogelijk, waarbij je contactloos de sleutel kunt afhalen en dus niemand hoeft te ontmoeten. Extra mooi: voor elke overnachting plant Natuurhuisje.nl een boom.

Landal Esonstad

In Landal Esonstad staan in een karakteristiek vestingstadje accommodaties in Oud-Friese stijl en moderne terpwoningen. Het park ligt vlak bij de Waddenzee en nationaal park Lauwersmeer. Je hebt er volop watersportmogelijkheden en kunt uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Dokkum en met de snelle veerboot direct vanuit Esonstad naar Schiermonnikoog.

Landal Waterpark Terherne

Op Landal Waterpark Terherne ben je omringd door het water van de Friese meren. Vanaf het park verken je makkelijk mooie Friese steden zoals Sneek, Leeuwarden,en Joure. Het park zelf is een paradijs voor watersporters: zeilen, stand up paddling (SUP) of vissen, het kan allemaal.

Landal Waterpark Sneekermeer

Landal Waterpark Sneekermeer is een kleinschalig vakantiepark bij Terherne in het hart van Friesland. Alle woningen liggen aan het water. Ze hebben een eigen aanlegsteiger en directe vaarverbinding met het Sneekermeer, met aan de overkant van het meer de historische stad Sneek.

Landal Elfstedenhart

Landal Elfstedenhart is een van de nieuwste parken van Landal. Het ligt in de driehoek Bolsward, Harlingen en Makkum. De woningen zijn vernoemd naar winnaars van de Elfstedentocht en je kunt er zelf (een deel van) de Elfstedentoch fietsen of wandelen. Het is nog even afwachten tot we hier kunnen verblijven, maar het lijkt me een geweldige plek voor een vakantie in Friesland.

Landal Ameland State

Op Landal Ameland State kun je een gelijkvloers appartement aan het strand huren. Hier word je omringd door strand, duinen, bos en kwelders. Een mooie uitvalsbasis om de natuur en de gezellige dorpjes van Ameland te verkennen.

Meer vakantiehuizen in Friesland

Nog veel meer vakantiehuizen in Friesland vind je op de website van Roompot.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.