Dagje varen of vaarvakantie in Nederland: huur een boot

Nederlanders zijn gek op zomer én op water. Logisch ook, want wat is er nou lekkerder dan met stralend mooi weer een dag het water op gaan met familie, vrienden of collega’s? Maar niet iedereen heeft een boot natuurlijk… Gelukkig kun je ook zonder een boot te bezitten tijd op het water doorbrengen. Er is namelijk een soort Airbnb voor boten: Click&Boat. Daar huur je makkelijk een boot van particulieren of professionele verhuurders. En dan ligt er een hele waterwereld voor je open! Hieronder vind je alvast wat ideetjes voor een heerlijke tijd op het water.

Elektrische boot door de grachten van Amsterdam

Op de grachten van Amsterdam vind je heel veel mogelijkheden om een boot te huren. Hou het klein of maak het zo luxe als je zelf wilt, met bijvoorbeeld een crew die catering verzorgt en bij een buitje ervoor zorgt dat je binnen no-time droog zit onder de overkapping.

motorboot huren in Amsterdam
Foto: CLick&Boat via Interface Tourism

Met een sloep door Delft

Naast Amsterdam heeft Delft ook een eeuwenoude grachtengordel die zeker de moeite waard is om te ontdekken. De ideale manier om dit te ervaren is met een sloep, bijvoorbeeld met je gezin of vriend(inn)en. In de stad van het Delfts blauw vaar je langs prachtige monumentale panden en onder mooie bruggen door.

Zeilen in Friesland

Friesland is bij uitstek de provincie voor zeiltochten. Je kunt er de Friese Meren op, maar ook het IJsselmeer of de Waddenzee. Bij het huren van deze zespersoons zeilboot in Makkum zijn zeilervaring en een vaarbewijs wel vereist. Vanuit Makkum vaar je zo het IJsselmeer op. Ga je voor een langere zeilreis, bijvoorbeeld met het gezin? Vaar dan richting de Afsluitdijk en vaar na het passeren van de brug en de sluis naar de Waddeneilanden. De Sneekweek in Friesland is natuurlijk ook iets geweldigs om mee te maken.

zeilboot huren in Friesland
Foto: CLick&Boat via Interface Tourism

Overnachten op een woonboot in de Biesbosch

Op het platform zijn ook woonboten te huur, zodat je zelf kunt ervaren hoe het is om te leven op het water. In Nationaal Park de Biesbosch vind je deze modern ingerichte woonboot voorzien van heteluchtverwarming, airco en een achter- en bovendekterras, waardoor er altijd wel een plekje in de zon te vinden is. Met deze woonboot hoef je niet op één plek te verblijven: je kunt er ook op uit gaan om de groene oevers van het 90 vierkante kilometer grote natuur- en recreatiegebied de Biesbosch te verkennen.

wonboot huren in de Biesbosch
Foto: CLick&Boat via Interface Tourism

Terug in de tijd in Enkhuizen

Een historisch schip, zoals een tjalk of een skûtsje, is perfect voor een uniek bedrijfsuitje of familiefeest. Van oorsprong zijn het zeilende vrachtschepen voor de binnenwateren, maar tegenwoordig worden ze verhuurd aan groepen. Deze 35 meter lange driemastschoener in Enkhuizen biedt plaats aan vijftig mensen en heeft 30 slaapplekken. Een ervaren team zorgt ervoor dat het vaartuig wordt bestuurd en goed in de zeilen wordt gezet.

zeilboot voor groepen in Enkhuizen
Foto: CLick&Boat via Interface Tourism

Over Click&Boat

Click&Boat ontstond in Frankrijk, waar vaarliefhebbers Edouard Gorioux en Jérémy Bismuth er in 2013 achter kwamen dat veel boten in Frankrijk maar 10 dagen per jaar worden gebruikt. En dat terwijl de kosten voor onderhoud, verzekeringen en ligplaats aanzienlijk zijn. Daarom kwamen ze op het idee om een online verhuurplatform te maken waar booteigenaren hun boot gratis kunnen inschrijven. Ze kunnen dan foto’s, een beschrijving, een prijs en advies over het vaargebied toevoegen. Geïnteresseerde huurders komen rechtstreeks contact met ze opnemen. De keuze is ruim en gevarieerd: van sloepjes en woonboten tot jachten en catamarans. Heb je geen vaarbewijs? Sommige boten zijn ook te huren inclusief een schipper. Hier vind je het volledige aanbod.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.