landal ooghduyne strand

Uitwaaien en cocoonen op Landal Beach Resort Ooghduyne

Ken je dat gevoel dat je even helemaal klaar bent met alles wat moet? Dat je even niets meer wilt weten van werk, school, huishouden, wekkers en afspraken en gewoon lekker niets wilt doen? Met dat gevoel reden wij naar Landal Beach Resort Ooghduyne vlak onder Den Helder. Zonder plannen behalve een midweek de tijd nemen voor onszelf en elkaar.

Meteen thuis en ontspannen

“Slapen jullie in zo’n strandhuisje?” was mij meerdere keren gevraagd als ik vertelde waar we naartoe gingen. Het klopt dat dit vakantiepark ook van die leuke strandhuisjes heeft, waar je vlak bij de branding slaapt. Maar wij sliepen in een ‘gewone’ vakantiewoning voor zes personen. Het is maar wat je gewoon noemt natuurlijk. We voelden ons er in ieder geval meteen thuis: in een mum van tijd hadden alle kinderen (en wij zelf) een bed gekozen, hun spullen een plekje gegeven en zaten we gezellig samen in de woonkamer.

Landal Beach Resort Ooghduyne uitzicht
De meiden kozen een kamer met dit uitzicht op de duinen

We hadden onze Wii meegenomen en ja hoor, nu hebben papa en mama wel tijd voor een potje Wii Party. En voor al die andere dingen waar we thuis veel te weinig de tijd voor nemen. We waren eigenlijk meteen in de vakantiesfeer!

Ook maakte ik nog even een fijne wandeling naar Julianadorp voor wat boodschapjes (er is geen winkel op Landal Beach Resort Ooghduyne). En zo was ik na het eten en een wijntje zo ontspannen dat ik als een blok in slaap viel en pas veel later wakker werd dan mijn normale natuurlijke wekker.

Knutselen met pompoenen

Het afbakken van de broodjes die ik in Julianadorp had gehaald liet onze hele vakantiewoning de volgende ochtend lekker ruiken. Langzaam kwam iedereen uit bed. De jongste, die gek is op Halloween, wilde ’s morgens graag naar de Kids Club om een pompoen uit te hollen tot een kaarsenhouder.

Landal Beach Resort Ooghduyne pompoen

Terwijl hij nog wat speelde in de binnenspeeltuin, reserveerden wij alvast een bowlingbaan voor die avond. We konden ons niet eens meer herinneren wanneer we dat voor het laatst samen hadden gedaan.

Naar het strand…

Hoe lui we ook waren, we wilden toch wel even naar het strand vandaag.

Landal Beach Resort Ooghduyne duinen
Rennen naar het strand

Gelukkig was dat niet ver lopen vanaf onze bungalow dus al snel stonden we tikkertje te spelen met de golven, geulen te graven en schelpen te zoeken. We vonden zelfs een krabbetje dat helaas niet meer leefde. Voordeel: de jongste wilde maar wat graag een zelf gevonden krabbenpootje mee naar huis nemen om na de vakantie op school te laten zien.

Landal Beach Resort Ooghduyne strand
Happy smileys voor het strand

Ook liepen we nog even langs de beroemde strandhuisjes van Julianadorp. Wauw, wat ziet dat er gaaf uit zeg! Het lijkt me echt heerlijk om in slaap te vallen en wakker te worden met het geruis van de zee.

Landal Beach Resort Ooghduyne strandhuisjes

en het zwembad…

Het dreigde bijna nog een drukke dag te worden, want na onze strandwandeling wilden de kinderen ook wel heel graag naar het zwembad op het vakantiepark. Die taak nam papa op zich, zodat ik weer even lekker kon gaan wandelen naar het winkelcentrum in Julianadorp.

en de bowlingbaan!

Oké, ik geef het toe. Verleid door alle leuke dingen hadden we er toch weer een drukke dag van gemaakt. Want we hadden ’s avonds ook nog die bowlingbaan gereserveerd! Spijt hadden we daar trouwens niet van, want het was een groot succes. Ideaal dat je per speler kunt instellen of de bumpers aan de zijkant van de bowlingbaan omhoog komen. Zo was het bowlen voor alle leeftijden leuk. Voor de echte kleintjes was er ook nog een hulpmiddel waar je de bal vanaf kunt laten rollen, zodat ze niet hoeven gooien.

Landal Beach Resort Ooghduyne bowlen

Woensdag onesie-dag

Die nacht sliep ik nog langer. Toen we om half tien aan een ontbijt – weer met warme broodjes – zaten, vroeg ik me af waarom dat thuis niet lukt en in een vakantiehuisje wel. Het is gewoon zo lekker om even helemaal weg te zijn uit de dagelijkse sleur. We maakten van woensdag een ultieme relaxdag. Onesies aanhouden en een beetje aanrommelen. Het weer paste daar ook goed bij: het was grijs en het waaide hard.

Maar ’s morgens was het nog droog, dus maakte ik eerst nog een strandwandeling met mijn jongste dochter. De schuimvlokken waaiden over het strand en na een tijdje pittig wandelen met tegenwind keerden we om en liepen we terug naar strandpaviljoen Paal 6 (op de route van Landal Beach Resort Ooghduyne naar het strand) voor een kop warme chocolademelk met slagroom.

Landal Beach Resort Ooghduyne woonkamer

Toen we eenmaal weer in onze vakantiewoning waren, begon het te regenen. Ideaal voor wat we verder in gedachten hadden: lekker cocoonen. We deden spelletjes, gingen een voor een lekker in bad en gooiden wat pizza’s in de oven. ’s Avonds een filmpje en een glas glühwein… Wat een heerlijke dag!

Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Donderdag hadden we toch echt een date: we gingen naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Echt de moeite waard en goed te doen vanuit Julianadorp. Na een dag rondlopen in dit openluchtmuseum voelde terugrijden naar Landal Beach Resort Ooghduyne echt als ‘naar huis gaan’. Maar helaas, het was niet echt ons huis. We moesten alweer bijna vertrekken…

Vertraagd vertrek met dagje Den Helder

Dat vonden we helemaal niet leuk! Het was ook nog eens schitterend weer op de vrijdag dat we naar huis zouden rijden en daardoor hadden we alleen maar minder zin om de Noord-Hollandse kust achter ons te laten. We besloten er na het uitchecken nog een dagje in en om Den Helder aan vast te plakken. Want er is van alles te beleven vlak bij Julianadorp en Den Helder!

Wij werden uitgenodigd om Landal Beach Resort Ooghduyne te bezoeken voor Stralend Nederland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.