fietsen vanuit stein

De leukste uitstapjes in Stein (Zuid-Limburg): maak je eigen minivakantie

Het heerlijke weer houdt maar aan – ideaal om buiten te zijn. Als je nog op zoek bent naar een bestemming in Nederland waar je lekker actief kunt zijn samen met je kinderen, of alleen of met z’n tweetjes kunt proeven van de Limburgse gastvrijheid (en bieren), heb ik nog wel een tip voor je: Stein in Zuid-Limburg. En om het plannen makkelijker te maken, zet ik in deze blogpost al onze uitstapjes in Stein voor je op een rij – inclusief tips over waar je lekker kunt eten en handig kunt overnachten.

Fietsen in Stein

Zelf gingen we een weekend naar Stein en we lieten de auto dat hele weekend staan. De afstanden waren goed te fietsen zo zagen we Zuid-Limburg ook nog eens van haar mooiste kant. Hier vind je onze fietsroute door Stein en lees je wat ik de mooiste stukken vond.

Maaskanter route fietsen in Stein Zuid-Limburg

Wandelen in Stein

Wij kwamen er jammer genoeg niet aan toe, maar je kunt in Stein ook fijn wandelen. Klik op de links om de routes gratis te downloaden:

Varen in Stein

Dit mag je eigenlijk niet missen: bekijk Stein ook vanaf het water. Wij stapten met zijn vieren in een kano om door de stroomversnellingen van de Maas te varen. Best een beetje spannend! Lees hier wat we allemaal beleefden tijdens het kanovaren over de Maas.

Kanovaren op de Maas

Spelen in Stein

Ben je met de kinderen op pad? Ga dan zeker naar het Steinerbos en neem er de tijd voor. Ze kunnen er eindeloos spelen en als het echt lekker warm is, is er ook nog eens een buitenzwembad met een grote glijbaan. Hier vind je de foto’s van ons bezoek aan het Steinerbos.

Steinerbos in Stein Zuid-Limburg

Eten en drinken in Stein

Het eten en drinken in Zuid-Limburg… Lekker! Daar kwam het bourgondische in de Limburgers echt wel duidelijk naar voren. Als je van bieren houdt, zit je gebakken. Maar ook qua eten lijkt het wel alsof er gewoon meer aandacht is voor échte smaak – ook bij simpele dingen. Zo waren de kinderen vol lof over de pannenkoek en de tosti bij Brasserie Steinerbos en smaakten aardappeltjes nog nooit zo goed als bij eetcafé Auwt Aelse.  Bij Brouwerij De Fontein maakte ik kennis met een Limburgse specialiteit: zuurvlees. Meer info over Brasserie Steinerbos vind je in de blogpost over het Steinerbos en voor Brouwerij De Fontein en Auwt Aelse bekijk je het verslag van onze fietsroute langs de Maas.

Eetcafe Auwt Aelse in Elsloo

Slapen in Stein

Wij overnachtten tijdens ons weekend in Stein bij Van der Valk Hotel Stein-Urmond. Dat had een ideale ligging: vlak bij de snelweg èn de fietsroute naar de mooiste plekjes in Stein. Ook erg fijn: het hotel heeft een overdekte, met een sleutel afgesloten fietsenstalling. Heel veel zijn we niet in het hotel geweest, want we waren vooral op pad. Maar twee dingen hebben indruk gemaakt: de huisdieren van het hotel (schildpadden!) en het ontbijt.

Hotel Van der Valk Stein Urmond

Het toeval wilde dat we de week ervoor door omstandigheden geen vaderdag hadden kunnen vieren. En dus gingen de cadeautjes mee en vierden we vaderdag bij het enorm uitgebreid ontbijtbuffet – met bubbels (nou ja, voor mama dan).

Krijg je er al zin in? Proef alvast van de sfeer in Stein met deze video die ik maakte tijdens ons weekendje Zuid-Limburg:

Wij werden uitgenodigd om Stein te bezoeken voor Stralend Nederland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.