tulpenvelden in Flevoland

Tulpenvelden in Flevoland: wandelroute, fietsroutes en autoroutes

Tot voor kort dacht ik dat tulpenvelden alleen in Noord-Holland te vinden waren. Maar inmiddels weet ik dat ook in bijvoorbeeld Flevoland, Drenthe en Groningen bollenvelden te vinden zijn. Sterker nog: deze week vond ik zelfs een tulpenpluktuin hier in Twente! Maar dat was – hoe leuk ook – maar een heel kleintje. De bollenvelden in Flevoland zijn wél groot. Wil je ze ook gaan bekijken? Hier vind je een wandelroute en meerdere fietsroutes en autoroutes langs de tulpenvelden in Flevoland.

(Niet!) tussen de tulpen

Hoe leuk het ook is om op de foto te gaan tussen de tulpen, je maakt er de bollentelers niet gelukkig mee. Er worden om die manier namelijk bloemen en/of bollen beschadigd. Blijf dus buiten de bollenvelden en bewonder ze vanaf de rand. Alleen als uitdrukkelijk staat aangegeven dat je tussen de tulpen mag lopen, kun je die ene foto met een gerust hart maken. Een plek waar dit in Flevoland bijvoorbeeld kan, is Hannekes Pluktuin in Biddinghuizen.

Wandelen langs de tulpenvelden in Flevoland

Als je wandelt, zie je het meeste, vind ik zelf altijd. Dus ik ging als eerste op zoek naar wandelroutes langs de tulpenvelden in Flevoland. Ik vond er eentje die je direct kunt downloaden: deze wandelroute bij Swifterbant. Deze route is 7,5 km lang, maar ook in te korten tot een rondje van 5 km. Bezienswaardigheden die je (behalve de bollenvelden) onderweg tegenkomt, zijn:

  • De Kalverschuur: een infocentrum waar je ook een kopje koffie kunt drinken
  • De Boshut/Het Kabouterbos: een leuk rustpunt bij veehouderijbedrijf De Kuiper
  • Natuurhoeve G38
  • Een meetstoel
  • Het monument voor de grafvelden van de Swifterbantcultuur

Behalve het verzoek om niet tussen de tulpen te gaan staan, is het ook de bedoeling dat je deze wandeling langs de tulpenvelden in de aangegeven richting loopt.

Fietsroutes langs de bollenvelden in Flevoland

Wandelend zie je het meest, maar op de fiets kun je grotere afstanden afleggen en dus meer plekken zien. Een fietsroute kan dus ook heel handig zijn als je tulpenvelden wilt zien. Op dezelfde website als die van de wandelroute staan ook vier fietsroutes langs de bollenvelden in Flevoland:

  • Fietsroute Swifterbant (22 km)
  • Fietsroute Lelystad (43 km)
  • Fietsroute Zeewolde (45 km)
  • Fietsroute Dronten (47 km)

Het is ook mogelijk om een scooter te huren op de tulpen in Flevoland te gaan bekijken. Bij de huur van je scooter krijg je dan fietsroute Dronten mee.

Net als bij de wandelroute is het ook hier de bedoeling dat je de routes in de aangegeven richting volgt.

tulpenvelden in Flevoland
Foto: Pim van der Maden via Visit Flevoland

Autoroutes langs de tulpenvelden in Flevoland

Tot slot zijn er ook nog drie autoroutes langs de tulpen in Flevoland:

Voor deze tulpenroutes voor met de auto zijn de routes niet online te vinden of te downloaden. Hiervoor moet je één ticket per auto kopen. Na je aankoop ontvang je dan een ticketbevestiging met alle nodige informatie. Bij de startlocatie scan je de QR-code en dan heb je via de app izi.TRAVEL toegang tot de GPS-route.

Voor kinderen die meerijden kun je een leuke speurkaart downloaden waarop ze dingen kunnen aankruisen die ze onderweg zien.

Meer informatie over de tulpen in Flevoland vind je op de website van Visit Flevoland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.