tulpen in drenthe

Tulpen in Drenthe: routes langs tulpenvelden en een pluktuin

Het voorjaar liet een beetje op zich wachten dit jaar. Aan de ene kant was dat natuurlijk jammer, maar we hadden er ook wel wat geluk mee. Want omdat de tulpen relatief laat gingen bloeien, konden we in onze meivakantie op Landal Orveltermarke nog een bezoek brengen aan de tulpenvelden in Drenthe. Ondanks het wisselvallige weer was dit erg leuk om te doen – en een hele andere ervaring dan de drukte bij de tulpenvelden rondom de Keukenhof. Heb jij de tulpen in Drenthe al eens gezien?

Overzicht van tulpenroutes in Drenthe

“Drentse bloembollentelers nodigen u uit!” las ik op de website van Maatschap Joling toen ik op zoek was naar tulpenroutes in Drenthe. Wat bleek: op deze website vind je heel veel nuttige informatie over de bollenvelden in Drenthe bij elkaar. Ideaal dus als je ook wel eens de tulpen in Drenthe wilt komen bewonderen.

tulpenroute in drenthe

Autoroute langs de tulpenvelden in Drenthe

Wij kozen voor deze autoroute van 35 km langs de tulpenvelden in Drenthe. Het startpunt hiervan lag op 25 minuten rijden van het vakantiepark waar we verbleven. Daar is Maatschap Joling gevestigd – het adres is Achter de Bargen 1 in Diever.

Bij aankomst op het startpunt leek onze rit langs de tulpen in Drenthe even alsnog de mist in te gaan. Alle tulpen daar bleken namelijk al gerooid te zijn. Voor ons was een auto aan het keren en die mensen hadden blijkbaar hetzelfde gevoel. Toen we elkaar passeerden, maakten ze een gebaar naar ons van “Wat is dit nou?!”

Gelukkig kwam het allemaal toch nog goed. De rest van de tulpenvelden op de route bleek nog wel vol te staan. Wij vonden het een hele leuke invulling van moederdag 2021 – zeker in combinatie met een bezoek aan pannenkoekenhuis De Strohoed na afloop.

tulpenvelden in drenthe

Er is ook een autoroute langs de tulpen in Drenthe van 65 km. Deze tulpenroute gaat langs Hijken, Hooghalen, Zwiggelte en Beilen.

Wandelen langs de bollenvelden in Drenthe

Als je liever wilt wandelen langs de bollenvelden in Drenthe, dan is er deze tulpenroute van 7 km, die je kunt uitbreiden tot 9 km. Deze wandeling begint bij het toeristisch informatiepunt in Diever.

tulpen in drenthe

Fietsen langs de bollenvelden in Drenthe

Ga je juist liever fietsen langs de bollenvelden in Drenthe? Dan heb je de keuze uit drie tulpenroutes, die daarvoor deels gebruikmaken van de fietsknooppunten in Drenthe. Ze beginnen alle drie bij fietsknooppunt 93 in Dwingeloo (bij adres Brink 26).

Op basis van de fietsknooppunten kun je ook een speciale route voor met de e-chopper rijden. Deze tulpenroute start bij Scooterverhuur Hoogersmilde.

Tulpenpluktuin Drenthe

Alle routes die ik hierboven heb genoemd, komen langs Tulpenpluktuin Drenthe. Toen wij in Drenthe waren, was Tulpenpluktuin Drenthe al gesloten. Dat wisten we al voordat we van huis gingen, omdat we de Facebookpagina van Tulpenpluktuin Drenthe in de gaten hielden. Daar word je mooi op de hoogte gehouden van de staat waarin de tulpen verkeren. Wie weet gaan we volgend jaar wel tulpen plukken in Drenthe!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.