stoetenslagh

Het hele jaar door een strandgevoel op Vakantiepark Het Stoetenslagh

Ik woon graag in Twente, maar het strand mis ik soms wel. Niet dat ik nou het type ben om een hele dag of zelfs vakantie aan het strand te liggen. Maar toen ik in Leiden woonde, fietste ik regelmatig naar Katwijk en Noordwijk om even over het strand te lopen. Of ik ging naar Scheveningen om wat vakantiegevoel te tanken bij een van de strandtenten.

Strandsfeer op Het Stoetenslagh

Dat vakantiegevoel blijk je ook te kunnen tanken op vakantiepark Het Stoetenslagh in het Overijsselse Vechtdal. Het Vechtdal is een van onze favoriete regio’s in Nederland: als we de vlaggen met de vechtdalanjer zien, worden we vanzelf vrolijk. Eerder gingen we hier onder andere op buscraft-avontuur en maakten we nog meer leuke uitstapjes in het Vechtdal Ook van Het Stoetenslagh werden we weer helemaal blij. We kregen er zelfs een zonnig strandgevoel van, ook al was het een koud weekend.

’s Zomers tienercamping, voor- en naseizoen jongere gezinnen

In het hoogseizoen is Het Stoetenslagh een echte tienercamping en waarschijnlijk niet ons ding. Daarvoor gaan we er veel te graag op uit tijdens onze vakanties. Voor ons is een camping dan vooral een plek om te kunnen douchen en slapen. Maar op Het Stoetenslagh komen gezinnen die het liefst hun hele vakantie de camping niet af komen. Alleen als het slecht weer is, gaan ze kijken of er iets te doen is in de omgeving. Ze kunnen dan bijvoorbeeld kiezen voor Wildlands, Hellendoorn of Slagharen. Maar het liefst blijven ze dus op de camping. ’s Nachts is er ordebewaking om ervoor te zorgen dat alle tieners hier tijdens hun zomervakantie volop kunnen hangen en feesten zonder dat ze de andere gasten uit hun slaap houden.

In het voor- en naseizoen heeft Het Stoetenslagh een ander gezicht. Dan is het nog een stuk rustiger op de camping en is het een fijne plek voor gezinnen met jongere kinderen. Wij brachten er een weekend door en onze kinderen van 8 en 9 hadden het enorm naar hun zin.

Overal een strandgevoel

Dat kwam grotendeels door het tot in de puntjes doorgevoerde strandthema op Het Stoetenslagh. Direct na aankomst wezen tropisch ogende bordjes ons de weg.

Strandsfeer op het Stoetenslagh

We verbleven in een strandchalet met bbq…

Strandchalet op het Stoetenslagh

…waar we ’s morgens zo het strand op stapten.

Strandchalet op het Stoetenslagh

Ook binnen was alles helemaal in strandsferen.

PhotoGrid_1462966775059

En ook al was het te koud om op het strand te ontbijten, met al het lekkers uit de campingwinkel van Het Stoetenslagh (verse broodjes en croissantjes, lekker!) en dit uitzicht kon het ontbijt bijna niet beter.

Strandchalet op het Stoetenslagh

Altijd mooi weer op het Happy Fun Beach

Maar het allermooiste vonden de kinderen het binnenstrand, waar ze beachvolleybal konden spelen en op een springkussen konden rondstuiteren. Het Happy Fun Beach is een fijne plek voor de activiteiten van het animatieteam, die ook bij slecht weer prima kunnen doorgaan. Maar ook voor volwassenen is het een goede plek: er is een zomers terras opgebouwd en er is een bar, een podium en een groot scherm waar bijvoorbeeld voetbalwedstrijden worden vertoond.

Binnenstrand op het Stoetenslagh

Er staan zelfs twee palmbomen waarin (wat grotere) kinderen als aapjes omhoog kunnen klimmen.

Zwemmen op Het Stoetenslagh

Naast het binnenstrand ligt het binnenzwembad van Het Stoetenslagh, dat ook helemaal in het strandthema is gehouden.

Binnenzwembad op het Stoetenslagh

In de zomer kan er volop buiten worden gezwommen in de recreatieplas, met om de randen een zandstrand en in het midden een eiland met lange glijbanen.

Glijbanen op het Stoetenslagh

Maar daar was het tijdens ons verblijf helaas nog te koud voor, dus wij gingen lekker liggen op een van de strandbedden op het grindstrand in het binnenzwembad, terwijl de kinderen rondspetterden.

Zwembad op het Stoetenslagh

Tapas en cocktails in het restaurant

’s Avonds gingen we naar het ook al zo zonnig ingerichte restaurant, waar onder andere tapas en cocktails op de kaart stonden.

Restaurant van het Stoetenslagh

Het smaakte allemaal super en toen ze uitgegeten waren, konden de kinderen makkelijk terug naar het naastgelegen binnenstrand, terwijl wij rustig natafelden. De Beach Rots met hazelnootschuim en de Black Pearl met heel veel chocola zijn echte aanraders!

Restaurant van het Stoetenslagh

Blije kinderen, blije moeder

Toen ons weekend er bijna op zat, verzuchtte onze dochter van 9:

“Deze plek past echt helemaal bij mij. Ik hou van zomer en alles is hier heel zomers. Ik hou van muziek en hier is op veel plekken is muziek. En ik hou van zwemmen en je kunt hier zo vaak zwemmen als je wilt!”

Het straalde van haar af hoe fijn ze het vond op Het Stoetenslagh. En ik… Ik ben zo’n moeder die daar dan weer heel blij van wordt. Een geslaagd weekend dus!

Wij werden uitgenodigd om vakantiepark Het Stoetenslagh te bezoeken voor mijn blog.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.