steinerbos

Zwemmen, picknicken en eindeloos spelen in het Steinerbos in Zuid-Limburg

Na een dag vol fietsen en varen wilden we het de tweede dag van ons weekendje in Stein (Zuid-Limburg) rustig aan doen. Ons oog viel op het Steinerbos, een speelpark op nog geen 10 minuten fietsen van ons hotel. Dat bleek een goede keuze: niet alleen de kinderen, maar ook wij hebben er heerlijk gespeeld. Echt family time dus!

Zoveel leuks!

“Af en toe gaan pa en moe, met ons naar de speeltuin toe…” Dat liedje zat de hele ochtend in mijn hoofd. Nadat we onze fietsen hadden geparkeerd bij Brasserie Steinerbos, liepen we zo de uitgebreide speeltuin van het Steinerbos in. “Er is zoveel leuks!” hoorde ik een van de kinderen roepen en de eerste keuze viel op de trampolines. Op school zijn ze aan het oefenen met salto’s, dus die moesten ook even uitgetest worden op deze Zuid-Limburgse trampolines.

Steinerbos in Stein Zuid-Limburg

Roeien op de vijver

Daarna wilde ík iets kiezen – de roeibootjes! De vijver van het Steinerbos is net vernieuwd en biedt genoeg plek om even leuk te varen. Omdat het zo rustig was, deden we zelfs nog even een wedstrijdje: jongens tegen de meiden. Drie maal raden wie er wonnen…

Steinerbos in Stein Zuid-Limburg

Heel veel speeltoestellen

Na het roeien liepen we op een slakkengang steeds verder door het speelpark. Want elk speeltoestel dat we tegenkwamen – en dat zijn er nogal wat – moest natuurlijk worden uitgeprobeerd. In totaal is het Steinerbos wel 45 voetbalvelden groot, dus we konden even vooruit.

Steinerbos in Stein Zuid-Limburg

Steeds meer gezinnen druppelden binnen en namen met hun picknickspullen plaats aan de picknicktafels en op de bankjes.

Steinerbos in Stein Zuid-Limburg

Kinderen kunnen zich hier echt eindeloos vermaken, terwijl hun ouders bijkletsen of eindelijk weer eens een goed boek lezen. Er bevinden zich ook een horecakiosk en een keurig toiletgebouw in het park. Geen reden om snel weer te vertrekken dus.

Steinerbos in Stein Zuid-Limburg

Zwemmen in het Steinerbos

Toen wij er waren, was het nog een beetje frisjes. Maar voor mooie zomerse dagen heeft het Steinerbos ook een buitenzwembad met een grote waterglijbaan en een springkussen ernaast. Daarnaast staat ook nog een binnenzwembad. Hier vind je meer informatie over spelen en zwemmen in het Steinerbos.

Eten bij Brasserie Steinerbos

Zoals ik al zei kun je prima je picknickmand meenemen naar het Steinerbos. Maar je kunt jezelf ook trakteren op een etentje bij Brasserie Steinerbos. De brasserie is gevestigd de oude boswachterswoning en je kunt er bij mooi weer op het terras en bij koud weer binnen bij de haard zitten.

Steinerbos in Stein Zuid-Limburg

Het komt maar weinig voor dat ik mijn kinderen zo enthousiast over hun eten hoor praten. Zelf heb ik ze niet geproefd, maar het schijnt dat de pannenkoek precies de goede dikte had en dat de tosti zeker tot de lekkerste van Nederland behoort. Ik geloof het direct, want wat ik had gekozen was zo lekker dat ik ga proberen het thuis ook te maken. Mijn ‘Steiner bosti’ bestond uit een tosti met tomaat, mozzarella en pesto, met daaromheen lekker veel champignons.

Steinerbos in Stein Zuid-Limburg

Zoals we inmiddels gewend waren in Zuid-Limburg, was er ook weer een uitgebreide keuze aan aanlokkelijke bieren. Maar omdat het hotel ook al bubbels had geschonken bij het ontbijt, koos ik deze keer toch maar voor een colaatje.

En wat sliepen de kinderen na al dat spelen lekker in de auto op de terugweg naar huis 🙂 Kortom: het Steinerbos was een mooie afsluiting van ons weekend in Stein.

Kijk hier wat we nog meer deden in Stein. Je ziet het Steinerbos ook terug in deze video over ons weekend in Stein.

Wij werden uitgenodigd om Stein te bezoeken voor Stralend Nederland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.