koesafari Vechtdal

Slapen op de boerderij: tussen de lammetjes, koeien en paarden

Hoera, het is lente en dat betekent lammetjes! Ik heb ontzettend veel zin om die – zodra het in het weekend lekker lenteweer is – eens te gaan opzoeken. Dat deden we al eens tijdens een lenteweekend in Drenthe, maar het kan natuurlijk ook op andere plekken in Nederland. Maar wat als je nou zelfs zou kunnen overnachten tussen de lammetjes? Goed nieuws: dat kan! Je bent van harte welkom om te komen slapen op de boerderij.

Slapen op een boerderij

Om zeker te weten dat je echt heel dicht bij de lammetjes slaapt, kun je het beste overnachten op een boerderij. Daarvoor bestaan natuurlijk speciale campings waar je kunt kamperen bij de boer, maar dat zijn er niet zoveel. En misschien wil je wel niet met (veel) mensen op een veldje kamperen.

Als dat zo is, zou je eens bij Campspace kunnen kijken. Met Campspace kun je namelijk ook kamperen op het privéterrein van mensen die hun boerderij, achtertuin of boomhut hiervoor beschikbaar stellen, of op een microcamping. Dat is weer eens iets anders dan een gewone camping! Je staat dan vaak midden in de natuur – of op een boerderij dus.

Op een boerderij slaap je zomaar vlak bij de lammetjes. Maar het kunnen ook koeien zijn, of paarden. Het is maar net waar je zin in hebt.

Hier kun je komen slapen

Een paar voorbeelden van boerderijen waar je mag komen logeren, zijn:

Boven de koeien in Drenthe

Op deze jongveeboerderij in Drenthe heb je geen tent nodig. Hier mag je komen slapen in een prachtig verblijf boven de koeien. Na een kopje koffie vanuit bed kun je dan de omgeving van Emmen gaan verkennen – wandelend, fietsen of kajakkend. En voor het ultieme lentegevoel mogen gasten ook nog mee op de trekker, de koeien aaien en zelfs de kalfjes voeren.

kamperen bij de boer in Drenthe

Tussen de schapen in Noord-Brabant

Deze boerderijcamping bij de Loonse en Drunense Duinen is dé plek als je wilt slapen tussen de schapen en lammetjes. Je wordt er wakker met de geur van verse broodjes, de opkomende zon en het geblaat van de schapen. Na een dag in de natuur wordt de avond hier ingeluid met een barbecue en afgesloten met een gezellig kampvuur.

schaapskooi drenthe

Tussen de kippen en weidevogels in Noord-Brabant

Vlak bij Baarle-Nassau bieden twee enthousiaste boeren hun weiland aan voor iedereen die wil genieten van het boerenleven en even ‘back to basic’ wil gaan. Het weiland is geschikt voor tenten, caravans, campers & busjes en biedt een prachtig uitzicht over de omliggende akkers. Na een intens stille nacht word je hier wakker van het geluid van koeien, kippen en weidevogels. Na een heerlijke ochtendwandeling kun je – als je wilt nog – even meekijken met de werkzaamheden van de boer.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.