Slapen in een boomhut in Overijssel: leuk voor groot en klein

Written by Sandra van Bijsterveld

Slapen in een boomhut – ik denk dat bijna elk kind er wel eens van heeft gedroomd. En eerlijk gezegd lijkt het mij als volwassene ook nog hartstikke leuk. En ik hoef er niet eens ver voor van huis: je kunt namelijk op best veel plekken slapen in een boomhut in Overijssel. Kijk maar eens!

Koeksebelt (Vechtdal)

Op camping de Koeksebelt in het Overijsselse Vechtdal staan drie boomhutten voor 5 personen. Daar kijk je vanaf een hoogte van 3 meter uit over de rivier de Vecht en het stadje Ommen. De boomhutten hebben een eigen keuken, douche en toilet. Om te slapen is er een slaapbank voor twee personen en een vide met slaapplaatsen voor 3 personen. Onder de boomhut vind je een picknicktafel en een hangmat. Natuurlijk mag je gebruikmaken van de voorzieningen van de camping, zoals het zwembad.

Daarnaast is er nog het 5-persoons Ooievaarsnest. Ook dat staat aan de Vecht, zodat je vanaf de veranda kunt uitkijken over de rivier. Het Ooievaarsnest heeft een keuken en een doucheruimte met wastafel en toilet. Er zijn drie slaapplaatsen (boxspring) op de vide en twee slaapplaatsen in de kamer. Ook onder het Ooievaarsnest bevinden zich een picknicktafel en een hangmat.

Mölke (Twente)

De luxe boomhut op vakantiepark Mölke in Twente staan direct aan het riviertje de Regge. Hij heeft comfortabele bedden en eigen sanitair en is tot wel 4 meter hoog, wat zorgt voor een mooi uitzicht. Tijdens je verblijf kun je op en vanaf het vakantiepark van alles ondernemen. Zomaar een ideetje: ga varen of suppen op de Regge en daarna lekker pannenkoek eten. Bij wat minder mooi weer zijn de bowlingbaan, het binnenzwembad en de binnenspeeltuin een uitkomst.

Vossenburght (Reestdal)

Op deze familiecamping in het Overijsselse Reestdal staat een 4 meter hoge boomhut met een veranda waar je heerlijk uitkijkt over het groen om je heen. Je kunt hier slapen met 5 personen en hebt je eigen badkamer en keuken. Tijdens je verblijf kun je gebruikmaken van de voorzieningen op de camping, zoals het verwarmde buitenbad. In de omgeving kun je wandelen over de heide, tussen de vennen en door de bossen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *