Slapen in een boomhut in Nederland: leuk voor groot en klein

Written by Sandra van Bijsterveld

Slapen in een boomhut – ik denk dat bijna elk kind er wel eens van heeft gedroomd. En eerlijk gezegd lijkt het mij als volwassene ook nog hartstikke leuk. Het komt dus goed uit dat je op steeds meer plekken in Nederland kunt slapen in een boomhut. Hieronder heb ik de boomhutten in Nederland die ik ken verzameld. Aanvullingen zijn welkom!

Koeksebelt (Vechtdal, Overijssel)

Op camping de Koeksebelt in het Overijsselse Vechtdal staan drie boomhutten voor 5 personen. Daar kijk je vanaf een hoogte van 3 meter uit over de rivier de Vecht en het stadje Ommen. De boomhutten hebben een eigen keuken, douche en toilet. Om te slapen is er een slaapbank voor twee personen en een vide met slaapplaatsen voor 3 personen. Onder de boomhut vind je een picknicktafel en een hangmat. Natuurlijk mag je gebruikmaken van de voorzieningen van de camping, zoals het zwembad.

Daarnaast is er nog het 5-persoons Ooievaarsnest. Ook dat staat aan de Vecht, zodat je vanaf de veranda kunt uitkijken over de rivier. Het Ooievaarsnest heeft een keuken en een doucheruimte met wastafel en toilet. Er zijn drie slaapplaatsen (boxspring) op de vide en twee slaapplaatsen in de kamer. Ook onder het Ooievaarsnest bevinden zich een picknicktafel en een hangmat.

Drouwenerzand (Drenthe)

De boomhut van vakantiepark Drouwenerzand in Drenthe ken je misschien wel uit de Boomhut Battle op tv. De boomhut is opvallend ruim en luxe ingericht met een regendouche, een zithoek met loungebank en flatscreen tv en een romantische ‘master bedroom’. In het bos is een speelveld met volleybalnet, tafeltennistafel, schommel, voetbaldoel en basketbalnet, en toegang tot het nabijgelegen attractiepark is inbegrepen bij je verblijf.

Boomhut in Ruinen (Drenthe)

Deze boomhut staat op een rustig plekje op een natuurlijk vakantiepark. Om jouw privacy en rust te garanderen, is deze boomhut alleen beschikbaar in de winterperiode (wanneer de rest van het vakantiepark gesloten is). Het uitgangspunt bij de bouw was een optimale buitenbeleving en veel comfort. Deze boomhut heeft drie afgescheiden slaapkamers en een grote pui met openslaande deuren op het zuiden, zodat je ook in de winter kunt genieten van de zon.

De boomhut in Ruinen is een mooie uitvalsbasis voor fiets-, wandel- en mountainbiketochten in de omgeving. In de omgeving zijn drie nationale parken te vinden: Dwingelderveld, Drents-Friese Wold & Wieden-Weerribben. Ook Giethoorn, dierenpark Emmen en de gezellige plaatsjes Ruinen en Dwingeloo kun je vanuit hier goed bezoeken.

boomhut Ruinen
De boomhut in Ruinen. Foto: Natuurhuisje.nl

Mölke (Twente, Overijssel)

De luxe boomhut op vakantiepark Mölke in Twente staan direct aan het riviertje de Regge. Hij heeft comfortabele bedden en eigen sanitair en is tot wel 4 meter hoog, wat zorgt voor een mooi uitzicht. Tijdens je verblijf kun je op en vanaf het vakantiepark van alles ondernemen. Zomaar een ideetje: ga varen of suppen op de Regge en daarna lekker pannenkoek eten. Bij wat minder mooi weer zijn de bowlingbaan, het binnenzwembad en de binnenspeeltuin een uitkomst.

Vossenburght (Reestdal, Overijssel)

Op deze familiecamping in het Overijsselse Reestdal staat een 4 meter hoge boomhut met een veranda waar je heerlijk uitkijkt over het groen om je heen. Je kunt hier slapen met 5 personen en hebt je eigen badkamer en keuken. Tijdens je verblijf kun je gebruikmaken van de voorzieningen op de camping, zoals het verwarmde buitenbad. In de omgeving kun je wandelen over de heide, tussen de vennen en door de bossen.

Loonsche Land (Efteling)

Tijdens ons verblijf in een huisje bij de Efteling bleken we tegenover een paar boomhutten te verblijven. Je kunt dus ook je bezoek aan de Efteling nog leuker maken door te blijven slapen in een boomhut.

boomhut in de efteling
5% korting 728x90

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *