boomhutten in Nederland

Slapen in een boomhut in Drenthe: hier kan het

Wij zijn gek op Drenthe. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen, de hunebedden zijn en blijven indrukwekkend… En als je je vakantie in Drenthe extra speciaal wilt maken, zijn er ook nog eens bijzondere accommodaties te vinden. Wat denk je van slapen in een boomhut in Drenthe? Op onderstaande plekken kan dat!

boomhutten in Nederland

Drouwenerzand (Drenthe)

De boomhut van vakantiepark Drouwenerzand in Drenthe ken je misschien wel uit de Boomhut Battle op tv. De boomhut is opvallend ruim en luxe ingericht met een regendouche, een zithoek met loungebank en flatscreen tv en een romantische ‘master bedroom’. In het bos is een speelveld met volleybalnet, tafeltennistafel, schommel, voetbaldoel en basketbalnet, en toegang tot het nabijgelegen attractiepark is inbegrepen bij je verblijf.

Boomhut in Ruinen (Drenthe)

Deze boomhut staat op een rustig plekje op een natuurlijk vakantiepark. Om jouw privacy en rust te garanderen, is deze boomhut alleen beschikbaar in de winterperiode (wanneer de rest van het vakantiepark gesloten is). Het uitgangspunt bij de bouw was een optimale buitenbeleving en veel comfort. Deze boomhut heeft drie afgescheiden slaapkamers en een grote pui met openslaande deuren op het zuiden, zodat je ook in de winter kunt genieten van de zon.

De boomhut in Ruinen is een mooie uitvalsbasis voor fiets-, wandel- en mountainbiketochten in de omgeving. In de omgeving zijn drie nationale parken te vinden: Dwingelderveld, Drents-Friese Wold & Wieden-Weerribben. Ook Giethoorn, dierenpark Emmen en de gezellige plaatsjes Ruinen en Dwingeloo kun je vanuit hier goed bezoeken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.