de zeven heuvelen

Slapen, eten en doen in Berg en Dal: alles voor een fijn weekendje weg

Wat een voorjaar hebben we! Krijg jij van dat mooie weer ook zo’n zin om er even tussenuit te gaan? Wij in ieder geval wel, dus gingen we er met Pinksteren dit jaar lekker op uit in eigen land. In Berg en Dal om precies te zijn, vlak bij Nijmegen. Het werd een weekend samen genieten van lekker eten, groene uitzichten en leuke uitstapjes. In deze blogpost zet ik al mijn tips even op een rijtje voor als je ook op zoek bent naar een fijn weekendje weg.

De uitstapjes die we maakten

Ik had eerlijk gezegd geen idee dat er in Berg en Dal zoveel te doen is! We hoefden in ieder geval niet te zoeken naar uitstapjes die zowel voor volwassenen als voor (grote) kinderen leuk zijn – het was eerder moeilijk kiezen. Wij kozen hiervoor:

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

De zaterdagochtend brachten we door in het Nationaal Bevrijdingsmuseum. Erg indrukwekkend, voor de kinderen maar ook voor ons. Het zou een slechte zaak zijn als je ongevoelig wordt voor de enorme ellende die een oorlog met zich meebrengt. Als je een bezoek aan dit museum combineert met de wandeling die hier start, kun je hier ook een hele dag van maken. Je leest er alles over in de blogpost over ons bezoek aan het Nationaal Bevrijdingsmuseum.

Nationaal Bevrijdingsmuseum

Railfietsen van Groesbeek naar Kranenburg

Zaterdagmiddag meldden we ons om 13.00 uur voor een ritje met de railfiets van Groesbeek (in Berg en Dal) naar Kranenburg (in Duitsland). Ik keek er eigenlijk al jaren naar uit om dit een keer te doen en dit was een perfect ritje als kennismaking. Rond 14.00 uur waren we in Kranenburg, waar we om 15.00 uur weer vertrokken zodat we om 16.00 uur weer in Groesbeek waren. Klik hier om te lezen hoe ons ritje met de railfiets precies verliep.

Railfiets Groesbeek Kranenburg

Museumpark Orientalis

Zondagochtend bezochten we museumpark Orientalis en als ik eerlijk ben, wilde ik dat we hier een hele dag voor hadden uitgetrokken. Wat een leuk openluchtmuseum is dit! Een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over verschillende religies en culturen – en je kunt er ook nog eens lekker eten. Je leest er alles over in deze blogpost over museumpark Orientalis.

Museumpark Orientalis

Wandelen in de Millingewaard

Omdat we het zo naar ons zin hadden in Orientalis, hadden we niet zo veel tijd meer over voor ons laatste plannetje van dit weekend: een wandeling in de Millingerwaard. Gelukkig maar dat het een struinroute is, zodat je zelf kunt bepalen hoe ver en hoe lang je wilt wandelen. Bekijk hier onze wandeling in de Millingerwaard.

Wandelen in de Millingerwaard

Eten bij La Vie en Passie

Uit eten gaan doen we niet zo vaak. Maar toen we zaterdag van de railfiets stapten, hadden we flink trek gekregen en niet zo’n zin om boodschappen te doen en te koken. In Groesbeek waren best veel terrasjes te vinden, waar mensen die in deze regio komen wandelen en fietsen tegen de avond neerstrijken. Wij zochten een plekje bij restaurant La Vie en Passie en dat bleek een uitstekende keuze.

Eten bij La Vie in Groesbeek

Onze maaltijd hier was echt een feestje, van de supervriendelijke ontvangst tot en met het kinderijsje toe, dat veel stijlvoller was dan de gemiddelde kant-en-klare beker. Eigenlijk geldt voor alle gerechten bij La Vie dat ze nog lekkerder smaken omdat ze er zo goed uitzien.

Eten bij La Vie in Groesbeek
Mooi kinderijsje!

De ‘gewone’ desserts mochten er trouwens ook zijn.

Oeps, begin ik nu gewoon met de desserts? Sorry! Ik ben nu eenmaal dol op toetjes. Maar ook het voor- en hoofdgerecht verdienen zeker de aandacht. Er wordt bij La Vie en Passie grotendeels gekookt met streek- en seizoensproducten en de nadruk ligt op vers en puur. Nou, dat was te zien èn te proeven zeg! (Benieuwd wat er precies op het menu staat? Hier vind je de kaart van La Vie en Passie.)

Eten bij La Vie in Groesbeek

We hebben allemaal fijne herinneringen aan dit etentje.

Slapen bij De Zeven Heuvelen

Helemaal voldaan reden we naar hotel & bungalowpark De Zeven Heuvelen. Daar namen we onze intrek in een bungalow met een fijn, groen uitzicht en een badkamer met ligbad en sauna. Elk tripje heeft wel een hobbeltje en in ons geval was dat dat de sauna het niet wilde doen, ondanks het prompte bezoek van een servicemeneer. Gelukkig hadden we ook pasjes meegekregen voor het fitness- en wellness-gedeelte van De Zeven Heuvelen. Dus hup, daar gingen we toch nog even de deur uit voor een duik in het zwembad en wat ontspanning in de sauna’s en het Turkse stoombad. En lekker slapen dat we daarna deden…

De Zeven Heuvelen in Berg en Dal

De volgende ochtend namen we ruim de tijd voor een ontbijtje in de zon. Orientalis ging toch pas om 11 uur open, dus we konden rustig genieten van het uitzicht vanuit onze achtertuin.

De Zeven Heuvelen in Berg en Dal
Nu alleen nog iedereen uit bed zien te krijgen…

Er is meer te doen in Berg en Dal

Op deze manier voelde ons weekendje eigenlijk meer als een minivakantie. En we hadden ons ook zeker langer kunnen vermaken in Berg en Dal. Heb jij meer dagen te besteden of ben je benieuwd wat er nog meer te doen is in Berg en Dal, dan is deze website over Berg en dal een handige bron van informatie. Veel plezier alvast!

Had je de video van ons weekendje Berg en Dal al gezien? 

Wij bezochten Berg en Dal in samenwerking met Regio Arnhem-Nijmegen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.