kamperen met een daktent

Slapen in een daktent op een Land Rover met Van het Pad

Het zal ruim een jaar geleden zijn dat ik op het Instagram-account van Van het pad stuitte. Daarop zag ik prachtige plaatjes van Noorwegen en de brug naar Zweden, maar ook van de Nederlandse natuur. En ook al ben ik zelf geen automens, ook de auto’s op de foto’s trokken mijn aandacht. Zou dat komen omdat ze zijn geïmporteerd uit Zweden?

klassieke land rover uit zweden
Een van de auto’s van Van het pad

Land Rover met daktent

Ik ging Kees de Jong, eigenaar van Van het pad, maar eens volgen. Steeds weer trokken zijn foto’s mijn aandacht. Er zaten ook plaatjes bij waarop de Land Rovers voorzien waren van een stoere daktent. Dat zou ik ook wel eens willen proberen, slapen in een daktent! Dat bleek te kunnen: Kees verhuurt twee Land Rovers met daktent en complete uitrusting. In de zomer huur je ze voor een week of langer, buiten het seizoen kun je er ook een weekendje mee weg. (De Land Rover op de foto hierboven is alleen te huur als trouwauto.)

Zo kwam het dat we op een zaterdagmiddag in Barneveld stonden om een Land Rover met daktent op te halen. Kees gaf instructies over het uit- en inklappen van de daktent, de auto en de uitrusting die in stoere legerkisten achterin stond. Ook had hij een routekaart voor ons, waarop hij enkele onverharde wegen op de Veluwe had aangegeven waar je (alleen overdag) mag rijden. Daar gingen we!

Offroad rijden

Aan het begin van een van de aangegeven offroad-wegen parkeerden we eerst maar eens. Het kwam goed uit dat er een ijscoman op de parkeerplaats stond, want we troffen het geweldig met het weer.

land rover huren

Toen de ijsjes op waren, reden we de zandweggetjes op. De auto reed als een zonnetje en het was heel leuk om zo tussen de bomen te rijden. Kijk maar eens naar deze video.

Natuurcamping De Klashorst

Na een tijdje door het bos rijden, zetten we koers naar de camping die we hadden uitgekozen. Kees van Van het pad had ons een lijstje met tips gegeven om te kamperen op de Veluwe, maar wij wilden al een hele tijd eens gaan kamperen op natuurkampeerterrein De Klashorst in het Vechtdal, waar we een paar jaar geleden waren voor een middagje bushcraft met Martin. Die had nu gelukkig nog een geweldig plekje bij de vijver voor ons, waar we onze daktent konden uitklappen. Ik stond er trouwens echt van te kijken hoe makkelijk en snel dat gaat!

slapen in een daktent

Kampeeruitrusting Van het pad

Nu kwam de kampeeruitrusting van Van het pad van pas. We klapten de stoeltjes uit en begonnen zo langzamerhand aan het avondeten. Ook beddengoed hadden we meegekregen. We hoefden zelf dus niet veel meer dan een tandenborstel en een schone onderbroek mee te nemen 🙂

uitrusting van het pad

Sauna op camping De Klashorst

Behalve dat we De Klashorst tijdens de bushcraft al zo’n fijne omgeving vonden, was er nog een reden dat we juist naar deze camping wilden. Martin had ons ooit trots zijn zelfgebouwde mobiele sauna laten zien. Die kan hij op aanvraag bij je kampeermiddel komen parkeren – dat leek me toch wel zo heerlijk! We gingen dus voor de combi kamperen en sauna. Nu was het helemaal een bijzonder plaatje: een stoere Land Rover met daktent en daarnaast een sauna op wielen.

mobiele sauna op camping de klashorst

Met de meegeleverde aanmaakblokjes, aanmaakhoutjes en houtblokken hadden we de kachel in de sauna al gauw aan. Nu nog even op temperatuur laten komen.

mobiele sauna op de klashorst

We hadden er de hele avond plezier van. Een tijdje in de sauna, even wat drinken en afkoelen tot we er kippenvel van kregen en dan weer lekker de warmte in en zweten maar… Het bleek inderdaad een heerlijke combinatie, kamperen en een privésauna. Intussen werd het langzaam donker en kregen we steeds meer zin om onze daktent in te kruipen.

van het pad

Slapen in een daktent

Veel mensen vroegen me na het zien van mijn foto’s op Instagram of het niet eng was om zo hoog te slapen in de daktent. Maar dat vond ik helemaal niet. Slapen op autobanden is wel wat wiebeliger dan slapen in een tent of in een caravan op pootjes, maar dat is niet erg. Met het warme weer was het heel fijn dat de daktent aan alle kanten grote ramen met horgaas heeft. Zo werden we de volgende ochtend wakker met dit uitzicht vanaf ons mooie kampeerplekje op De Klashorst:

slapen in een daktent

Het zou weer een mooie, zonnige dag worden. Eerst maar eens rustig ontbijten.

ontbijt op camping de klashorst

Daarna startten we rustig op: afwasje doen, beddengoed afhalen, daktent inklappen (zo makkelijk dat ik het in mijn eentje kon) en de kampeeruitrusting weer netjes in de stoere kisten stoppen. Tegen het einde van de ochtend namen we afscheid van De Klashorst – maar we komen zeker nog eens terug.

Terug langs het Veluwemeer

Via een mooie route langs het Veluwemeer reden we weer terug naar Barneveld om de Land Rover weer in te leveren. Dit was echt weer zo’n weekend dat aanvoelt als een complete vakantie. We waren er echt even helemaal tussenuit geweest.

land rover met daktent

Zou jij ook wel eens willen ervaren hoe het is om in zo’n daktent te slapen? Je vindt alle informatie over de verschillende beschikbare auto’s op de website van Van het pad. Kees vertelde dat er nog een paar weken in de zomervakantie beschikbaar zijn. Maar wacht zeker niet te lang, want de Land Rovers zijn populair. Vorig jaar zijn er bijvoorbeeld mensen naar de Noordkaap gereden met deze combinatie. Ideetje?

Wij werden uitgenodigd om in een daktent te gaan kamperen voor een review op Stralend Nederland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.