camping oortjeshek

Kamperen in een safaritent op boerencamping ’t Oortjeshek bij Woerden

Na ons bezoek aan het centrum van Woerden bleken we binnen de kortste keren tussen de weilanden te rijden. Dat kwam goed uit, want zo waren we gauw op camping ’t Oortjeshek van boerin Hendrika en boer Wibe, waar we gingen kamperen in een safaritent.

Safaritent op boerencamping 't Oortjeshek bij Woerden

Kamperen in een safaritent

We kamperen regelmatig met de caravan en soms ook in een tent, maar glamping hadden we nog nooit gedaan. Op camping ’t Oortjeshek stond een ruime safaritent op ons te wachten, met een terras, een ‘woonkamer’ met een zitbank, een eettafel en een keukentje, twee ‘slaapkamers’ met een tweepersoonsbed en een stapelbed, en onze eigen wc. De kachel hebben we gelukkig niet nodig gehad, maar ook die zat erin.

Safaritent op boerencamping 't Oortjeshek bij Woerden

Leuke extraatjes die we aantroffen in de safaritent op ’t Oortjeshek waren de spelletjeskist waardoor de tablets van de kinderen in de tas bleven, en (voor mij dan) de fles wijn in de koelkast. Perfect voor bij de zonsondergang.

Meehelpen op de boerderij

Het allerleukste aan kamperen bij de boer is toch wel het mogen meehelpen op de boerderij. We waren nog maar net aangekomen of de koeien moesten uit de wei worden gehaald. Pas op voor de koeienvlaaien!

Safaritent op boerencamping 't Oortjeshek bij Woerden

Later die avond was het tijd om de koeien te melken. Dat gebeurt met melkmachines, maar alle kinderen die dat wilden, mochten proberen om met de hand zo’n enorme koe te melken. Samen met boer Wibe natuurlijk!

Safaritent op boerencamping 't Oortjeshek bij Woerden

’s Morgens was het tijd om boerin Hendrika te helpen bij het voeren van de koeien. Best spannend hoor, om dat voer zo dicht bij de koeien neer te leggen. Na afloop moest de stal natuurlijk ook nog even netjes worden aangeveegd.

Safaritent op boerencamping 't Oortjeshek bij Woerden

Lekker spelen op de boerderij

De koeien voeren was niet het enige dat de boerin met de kinderen op de camping deed. Er waren regelmatig activiteiten op boerencamping ’t Oortjeshek, zoals wafels bakken of klompjes schilderen. Daarnaast hadden we bij de receptie een boekje van Farmcamps gehaald met daarin allerlei opdrachten die kinderen op een boerencamping kunnen doen, zelf of met de boer of boerin. Voor elke opdracht zette Hendrika een stempel in het boekje. Aan het einde van ons verblijf gingen de kinderen naar huis met een boerenknechtdiploma – stoer! Het boekje kunnen ze bewaren en verder volmaken op andere campings van Farmcamps.

Safaritent op boerencamping 't Oortjeshek bij Woerden

Maar het meest genoten onze kinderen toch wel van het speelveld dat tussen de safaritenten lag. De trampoline was populair, net als de grote zandbak waarin een waterpomp stond. Daarin hebben ze heel wat kanalen gegraven.

Safaritent op boerencamping 't Oortjeshek bij Woerden

De safaritent als ideale tussenoplossing

Toen ik ’s nachts even wakker werd van een onweersbui die de koeien even flink liet loeien, bedacht ik wat ik nou eigenlijk vond van kamperen in een safaritent. Eigenlijk vond ik het wel een beetje jammer dat het onweer in de verte voorbij trok, want ik had ook wel willen meemaken hoe het in de safaritent was tijdens een flinke bui. Maar ik moest het doen met het geluid van de donder in de verte, de kikkers in de sloot achter onze safaritent en de kerkklok van Kamerik.

Ik kwam tot de conclusie dat ik een safaritent een mooie mix vind van het kampeergevoel en het gemak van een huisje. Het tentdoek, de ritsen, de raampjes die je kunt oprollen en al die andere dingen die echt bij een tent horen zijn er. Maar het is wel een tent die staat als een huis, met een houten vloer, meubels en zelfs een vaste keuken en wc. De tent meeslepen, opzetten en na afloop weer afbreken hoeft ook allemaal niet, want alles staat bij aankomst keurig voor je klaar. Wat mij betreft een aanrader dus. Dat geldt ook voor de locatie van camping ’t Oortjeshek: vlak bij Woerden en toch helemaal landelijk. De gastvrijheid van het boerengezin maakte het helemaal af.

Wat er nog meer te beleven is in en om Woerden, vind je op BeleefWoerden.com. Beelden van onze safaritent, de camping en ons hele weekendje Woerden zie je in deze video.

Wij werden uitgenodigd om Woerden en omgeving te bezoeken voor Stralend Nederland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.