Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen: dé dierentuin voor een echte safari

Op zomaar een mooie zondag bezochten we een plek waar je je fantasie de vrije loop kunt laten: Safaripark Beekse Bergen. In deze avontuurlijke dierentuin kun je op verschillende manieren op safari gaan: met de boot, met de bus, te voet of in je eigen auto.

Safaripark Beekse Bergen

Varen door de steppe

We maakten het onszelf gemakkelijk en stapten op de safariboot die ons langs allerlei dieren naar de andere kant van Safaripark Beekse Bergen Bracht. Onderweg vertelde een ranger ons van alles over wat er langs de waterkant te zien was: informatie over de diersoorten, maar ook over hoe het is om als dierenverzorger tussen deze dieren te werken. Zo weten we nu dat je als dierenverzorger altijd goed op je sleutels moet blijven letten. Ook kun je beter schoenen met klittenband dragen, omdat sommige ondeugende apen ervan houden om met je veters aan de haal te gaan.

Safaripark Beekse Bergen

De safariboten in Safaripark Beekse Bergen varen over dezelfde route heen en weer van de ene naar de andere kant van het park en brengen je met hun vrolijke kleuren en patronen helemaal in een exotische stemming.

Safaripark Beekse Bergen

De roofvogels van Safaripark Beekse Bergen

Eenmaal aangekomen aan de andere kant van het park konden we mooi aanschuiven bij de roofvogelshow, die met veel humor werd uitgevoerd door enkele rangers. Als de vogels komen overvliegen, kun je eigenlijk niet anders dan onder de indruk zijn van hun gratie, maar ook van hun omvang. Want wat zitten er een joekels bij!

Safaripark Beekse Bergen

Op stap met de safaribus

Na de roofvogelshow kozen we voor een andere vorm van safari: de safaribus. Hierbij heb je de keuze uit twee routes: van de ingang naar de andere kant van het park, waarbij je door het deel van het park rijdt waar ook de safariboot vaart, of van de andere kant van het park terug naar de ingang. De precieze routes vind je op deze plattegrond van Safaripark Beekse Bergen.

Safaripark Beekse Bergen

Wij waren al aan de andere kant van het park en namen dus de bus richting de ingang. Het was een zonnige zondag en best druk in het park, dus we moesten eerst een tijdje wachten. Maar uiteindelijk zaten we. Net als op de boot vertelde een ranger – in dit geval ook de chauffeur – onderweg van alles over de dieren. Extra leuk was dat ze ook dingen door de bus liet gaan om ons te laten voelen hoe zwaar een gewei is en te laten ruiken dat giraffen nogal last hebben van zweethoeven.

Safaripark Beekse Bergen

En ja hoor, waar je toch eigenlijk op hoopt tijdens zo’n safari gebeurde. Een groep nieuwsgierige giraffen kwam naar de bus toe, zodat we ze wel van heel dichtbij konden bekijken. Je zou je zelfs kunnen afvragen wie nou eigenlijk wie aan het bekijken was, zo uitgebreid werden we bestudeerd.

Safaripark Beekse Bergen

Lopend of met je eigen auto op safari

Na onze bussafari doken onze kinderen de speeltuin in. Maar we hadden nog meer avonturen kunnen beleven. De totale route die de safaribus rijdt, kun je namelijk ook met je eigen auto rijden. Daarnaast kun je Safaripark Beekse Bergen ook gewoon lopend bekijken vanaf paden die uiteraard wel afgescheiden zijn van de dierenverblijven – net als in een ‘gewone’ dierentuin. Maar ook daar is voor een avontuurlijk safarigevoel gezorgd.

Safaripark Beekse Bergen

Alle soorten safari’s zijn inbegrepen bij de entreeprijs van Safaripark Beekse Bergen, dus kies de safari’s die bij je passen en maak er een mooi avontuur van!

Bewegende beelden van de dieren zien? Bekijk dan ook even deze video van ons weekend in Brabant.

Wij werden uitgenodigd om de BrabantNacht te bezoeken voor Stralend Nederland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.