Reisgidsen over Zeeland: zien en doen op de Zeeuwse eilanden

Written by Sandra van Bijsterveld

Of je nu voor de eerste keer op vakantie gaat in Zeeland, of er al heel vaak bent geweest – er zijn altijd wel weer nieuwe leuke plekjes te ontdekken. Deze reisgidsen over Zeeland wijzen je de weg.

111 plekken in Zeeland die je gezien moet hebben

In deze gids vind je de bijzonderste en soms zelfs gekste plekken in Zeeland, zoals de Rattekaai, het Solexmuseum, het breedste strand van Nederland en de plek waar je wijnstokken kunt leasen. Probeer Zeeuwse struisvogelolie, maak kennis met de eskimo van Zierikzee en ontdek waar je kunt slapen op het strand of zeehonden en bruinvissen kunt spotten.

Capitool-reisgids Zeeland

Ik ken de Capitool-gidsen van gidsen over andere landen. Het fijne aan deze gidsen vind ik dat er veel achtergrondinformatie in staat. Deze gids over Zeeland behandelt uiteraard de Zeeuwse zee en duinen, de dijken, oude steden en stille dorpjes. Er staan bekende en minder bekende bezienswaardigheden in, maar er is ook aandacht voor natuur en milieu en geschiedenis en maatschappij.

Fietsroutes in Rondje Zeeland

Dit boek laat je kennismaken met de mooiste Zeeuwse fietsroutes door natuurgebieden en door plaatsen zoals Sluis, Oostkapelle en Burgh-Haamstede. Voor onderweg staan er ook nog lekkere picknickrecepten in.

Wandelen: Nederlands kustpad deel 1

Het eerste deel van het Nederlands Kustpad, door Zeeland en Zuid-Holland, loopt van Sluis naar Hoek van Holland. Je komt Zeeuwse en hoge duinen tegen en loopt over Neeltje Jans en door de oude parkbossen op Schouwen en Goeree. Gezellige oude stadjes onderweg zijn Sluis, Goedereede en Brielle.

Provinciewandelgids Zeeland

In deze wandelgids Zeeland staan 22 van verschillende afstanden. Ze brengen je langs de rand van Het Verdronken Land van Saeftinghe en langs de Zeeuwse kreken en polders, over dijken, door de groene, minder bekende delen van de steden en polders. Let op: zes wandelingen gaan door Zeeuws-Vlaanderen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *