reisgids Limburg

De fijnste plekjes in Limburg vind je in time to momo Limburg

De zomers zijn er net iets warmer, het tempo ligt er een tikje lager, het landschap is er glooiend, de begroeting klinkt er zacht en het lekkers van eigen bodem smaakt er voortreffelijk. Dit is Limburg en, zoals de Limburgers zelf zeggen; hier is het leven goed! En omdat iedereen af en toe wel een beetje goed wil leven, komt er een nieuwe regiogids van mo’media: time to momo Limburg. Hierin wijst een local met een hart voor ‘haar’ Limburg je de weg naar de fijnste plekjes. Zo wordt Limburg nog leuker!

De winnaar van de winactie heeft inmiddels bericht gehad.

Meer dan vlaai en vakwerk

Vlaai, vakwerk en vergezichten – het komt allemaal voorbij in deze gids. Maar Limburg heeft nog zoveel meer! Daarom neemt Limburgse local Sanne je mee naar culturele hotspots, toffe musea, het prachtige Maastricht, de wat rauwere upcoming steden als Heerlen en Venlo en historische en idyllische dorpen als Thorn en Eijsden. Ze tipt speciaal voor jou de leukste (openlucht)theaters, wijngaarden, bierbrouwerijen en winkels.

De Limburgse natuur

De natuur in Limburg is prachtig. Dus trek je wandelschoenen aan en stap over smalle bospaadjes en paarse heidevelden, of door ondergrondse gangenstelsels. Of huur een mountainbike en beklim de heuvels – al kunnen dat soms wel kuitenbijtertjes zijn… Waterratten kunnen zich uitleven op en in de Maas en wie stilte zoekt, mediteert in een Mariagrot. Na zo’n actieve dag is het heerlijk slapen in een kasteel of hoeve midden in het groen.

Vleugje buitenlandgevoel

Voor een vleugje buitenlandgevoel ga je naar Limburg wordt vaak gezegd. Maar je zit in Limburg meestal ook echt dicht bij de grens. Daarom vind je achter in de gids ook tips voor een dagje Luik, Aken en Hasselt.

reisgids Limburg
Afbeelding met dank aan mo’media

De vele gezichten van Limburg

Wat zo leuk is aan deze gids, is dat hij laat zien hoe divers Limburg is. Want voor iedereen is wel iets te zien en te doen:

 • Maar liefst 37 trips in de gids brengen je op de leukste, lekkerste en levendigste plekken in het prachtige Zuiden
 • De gids heeft voor elk wat wils: van gezinnen met jonge kinderen tot vriendengroepen die op zoek zijn naar actie
 • Profiteer van tips van echte Limburgers, zoals Lex Uiting van RTL Boulevard
 • Inclusief slaapadressen en themalijstjes
 • En voor een dagje over de grens zijn er tips voor de steden Luik, Hasselt en Aken

Dus stop met haasten en kom genieten van het goede leven in Limburg! Met deze gids heb je in een handomdraai jouw perfecte plekje in deze mooie provincie gevonden.

Over de auteur

Local Sanne Tummers, die de gids heeft geschreven, kan erg enthousiast vertellen over ‘haar’ Limburg. Ze herinnert zich nog goed hoe ze als kind haar ouders zag genieten tijdens de zondagse autoritten door het Heuvelland. Zo begon ook haar liefde voor de provincie Limburg. Heel even overwoog ze om (voor werk) naar het Westen te verhuizen, maar ze is blij dat ze dat nooit heeft gedaan. Want in Zuid-Limburg is ze thuis. In de streek die zo niet-Nederlands aanvoelt, waar je het glooiende Heuvelland als achtertuin hebt en het buitenland bij de buren begint. Niet voor niets heet het bedrijf van Sanne Sunny South Up, met een knipoog naar dat Zuiden waar de zon gevoelsmatig net iets vaker schijnt. Haar specialisme? Schrijven over haar stad en het leven in het Zuiden. Zo deelt ze ook in deze gids haar favoriete adresjes. Weg uit Maastricht wil ze (nog) niet, al droomt ze soms wél van een oude hoeve in het Heuvelland.

De nieuwe regiogids time to momo Limburg van mo’media (ISBN 978 94 9327 3399) verschijnt op 9 november 2022 en kost €19,99. De gids heeft een handzaam formaat van 15 x 20 cm en 144 pagina’s.

De winnaar van de winactie heeft inmiddels bericht gehad.

De winactie werd mogelijk gemaakt door de uitgever van deze gids.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

13 reacties

 1. Limburg is mijn favoriete provincie. Zuid Limburg mijn favoriete streek. Het voelt als vakantie in het buitenland. Vijlen is mijn favoriete omgeving. De prachtige bossen en wandelpaden, de ijscokraam onderaan de heuvel, de heerlijke eetgelegenheden en een goed glas wijn van eigen bodem. Leuk dat er een nieuwe gids is, zo kan ik nog meer Limburg gaan ontdekken.

 2. Ons favoriet plekje in Limburg is de streek gelegen rond Vaals, het 3-landenpunt Nederland-Duitsland-België en de Voerstreek: prachtige natuur het ganse jaar door!

  • Drie landenpunt blijft magic voor mij omdat ik als klein meisje nooit op vakantie ging maar dagjes weg en ik zielsgelukkig was dat ik kon zeggen dat ik in drie landen was geweest in de zomervakantie.

 3. Limburg is fantastisch zeker in de aspergetijd ik wil er nog veel ontdekken daarom lijkt me deze reisgids een goed startpunt om er weer eens een lekker soepje te gaan eten in een mooi dorp of stad daarzo.

  • Maastricht is mijn favouriete stad in Limburg. De meest indrukwekkende plek vind ik Margraten daar wordt je heel stil. Verder mag ik graag vertoeven in de omgeving van de Cauberg en Valkenburg voor de gezelligheid en het sportieve gedeelte. Maar ik ben er van overtuigd dat er nog veel meer te zien is. Vandaar dat ik graag meeloot.

 4. Als je in Limburg bent heb je echt een “buitenlandgevoel”.
  Ik woon in Friesland en het is zo anders daar.
  Maar het is altijd plannen om er naartoe te gaan!
  Ik vind het altijd handig om een reisgids te hebben om nieuwe dingen te ontdekken.

 5. Behalve eens een dagje Valkenburg en een lang weekend in Berg en Terblijt, hebben wij nog geen vakantie gehad in Limburg, terwijl er zoveel te ontdekken valt en je door het heuvellandschap een “buitenlandgevoel” krijgt. Het lijkt mij een heel mooie provincie met ruim voldoende mogelijkheden voor een fijne wandeling.

 6. Ik zou heel erg graag een keer naar gaia zoo gaan, daar ben ik nog nooit geweest.
  En valkenburg vind ik ook altijd leuk om heen te gaan, de grotten daar vervelen nooit.

 7. Ik zou graag wandelen ergens op de plekken waar ik altijd foto’s van zie waar Octavie Wolters ( auteur van het prachtige boek Het lied van de spreeuw) wandelt, dat ziet er altijd zo mooi uit.
  En naar Maastricht wil ik ook graag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.