Net als veel mensen wandelen we de laatste tijd nogal wat af. Door de week maken we onze bekende rondjes vanuit huis, bijvoorbeeld als lunchpauze of aan het einde van onze werkdag. In het weekend maken we graag een van onze mooie wandelingen hier in Twente. Maar laatst had ik even geen zin in de zoveelste wandeling hier in de buurt. Ik wilde wel eens wat anders! We vonden een leuk alternatief: een speurtocht door Enschede, waarbij we toch onze stappen zetten en ook nog wat bijleerden over de stad waar we wonen. We vonden het zo leuk, dat we binnenkort in nog meer steden een Qula City Trail willen gaan doen.

Let op: gebruik de kortingscode QULAKORTING om Qula nog voordeliger uit te proberen!

Hoe werkt een Qula City Trail?

Normaal gesproken beschrijf ik altijd vrij gedetailleerd wat voor route we hebben gewandeld en wat we onderweg allemaal hebben gezien. Maar dat ga ik in dit geval dus niet doen. Het leuke aan een Qula City Trail is namelijk juist het ontdekken. En het zou jammer zijn als ik direct of indirect antwoorden op de vragen zou verklappen! Maar ik kan je natuurlijk wel een beetje vertellen hoe een Qula City Trail werkt.

Eerst boekte en betaalde ik de Qula City Trail Enschede via de website. Daarna kreeg ik een code en aanwijzingen over hoe je de speurtocht kunt doen. Die code voerde ik thuis al in op de website – je kunt dan in de 24 uur daarna inloggen en spelen. Een app downloaden is niet nodig.

En zo fietsten we op zondagochtend naar het aangegeven startpunt van de Qula City Trail, in de wijk Roombeek. Voor als je met de auto komt, is bij dit startpunt ook een parkeerplaats. Ik vond het erg fijn dat we niet aan een bepaalde starttijd vastzaten: je kunt dit helemaal op eigen gelegenheid doen.

Qula City Trail Enschede

Op de kaart van Enschede die na het inloggen op mijn telefoon te zien was, stonden alle punten die we tijdens deze speurtocht moesten gaan zoeken. De volgorde konden we zelf bepalen. Zodra je hebt aangegeven naar welk punt je wilt gaan zoeken, wordt ook aangegeven hoeveel meter je er nog vanaf zit. Zo kun je – net als op de kaart – ook zien of je de goede kant op loopt.

Wanneer je eenmaal bij het punt bent gekomen, hoor je een feestelijk geluid. Daarna kun je de vraag gaan beantwoorden die bij dat punt hoort. De vragen zijn heel gevarieerd: voor sommige moet je snel iets zoeken, voor andere naar een geluidsfragment luisteren, voor andere weer iets anders. Er zitten meerkeuzevragen bij, maar ook open vragen.

Voor ons als inwoners van Enschede bevatte de speurtocht natuurlijk best veel bekende plekjes. Ook wisten we best veel antwoorden op de vragen – maar lang niet allemaal! De speurtocht was nog steeds een erg leuke uitdaging en we konden er de ochtend goed mee vullen. Ook hebben we nog wat nieuwe plekjes ontdekt waar ik tot nu toe altijd voorbij was gelopen zonder ze echt te zien. Ik kan me voorstellen dat je langer bezig bent als je een Qula City Trail doet in een stad die je nog niet (goed) kent, omdat je dan nog iets meer loopt te zoeken. Ik ben benieuwd hoe dat voor ons in Utrecht zal zijn – het lijkt me eigenlijk alleen maar leuk.

Qula City Trail Enschede

De speurtocht eindigde in het centrum van Enschede, zodat je bijvoorbeeld kunt afsluiten met een terrasje. Daarna loop je zelf terug naar je startpunt. Er zat ook een suggestie voor een pauzemoment in de speurtocht, ook op een plek waar horeca was.

Solo of tegen elkaar spelen

Wij deden de Qula City Trail gewoon met z’n tweeën op één telefoon. Maar je kunt deze activiteit ook heel goed met teams tegen elkaar doen, bijvoorbeeld met familie, vrienden of als bedrijfsuitje.

Qula City Trail Enschede

Beschikbare steden

De Qula City Trails zijn al in heel veel steden beschikbaar – hier vind je een overzicht. Zelf denken we eraan om Utrecht een keer te gaan doen, omdat onze dochter daar studeert en we de stad graag wat beter willen leren kennen.

Let op: gebruik de kortingscode QULAKORTING om Qula nog voordeliger uit te proberen!

Nature Trails en Mystery Trails

Er zijn ook Qula Nature Trails en Qula Mystery Trails. Bij een Qula Mystery Trail ga je op zoek naar 15 fictieve inwoners van een stad. Samen met hen moet je raadsels oplossen en voor elke goede oplossing krijg je punten. Bij een Qula Nature Trail maak je een mooie natuurwandeling en beantwoord je onderweg vragen op je smartphone. Net als tijdens de City Trail zoek je eerst een bepaald punt op de wandeling op. Zodra je daar bent, krijg je een vraag op je telefoon. De vragen gaan over de Nederlandse natuur, óf over het regenwoud. Qula steunt met deze Nature Trails namelijk Stichting Oasebos, die zich inzet voor het behoud van het regenwoud in Costa Rica. Voor elke vraag die je team beantwoordt, beschermt Qula in samenwerking met Stichting Oasebos 1m2 regenwoud.

Wij hebben in ieder geval een hele leuke ochtend gehad met deze speurtocht!

Wij werden uitgenodigd om deze Qula CIty Trail uit te proberen voor Stralend Nederland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.