natuurhuisje Henzingen

Natuurhuisjes in Overijssel: ervaar de rust en ruimte

Ik realiseer me regelmatig hoeveel geluk ik heb dat ik in Overijssel woon. Want hoewel ik het in de Randstad ook fijn vond, sinds ik in Overijssel woon heb ik wel veel meer ruimte om te wandelen en fietsen! Wil je ook eens een paar dagen genieten van die rust en ruimte? Kom het dan eens ervaren in een natuurhuisje in Overijssel. Hoe langer je blijft, hoe meer van die mooie wandel- en fietstochten je kunt maken.

Tiny House in Den Ham

In dit Tiny House zorgt het gebruik van natuurlijke materialen voor een knus gevoel. Op een klein oppervlak heb je hier alles wat je nodig hebt: twee slaapkamers, een badkamer en een compleet ingerichte keuken. Het genieten van de omgeving begint al op de ruime veranda en in de bosrijke omgeving zijn volop wandelroutes te vinden. Het Zandstuvebos ligt op loopafstand en verder kun je terecht in nog veel meer natuurschoon, zoals Eerde, Junne en de Engberkdijksvenen.

tiny house in Den Ham
Foto: Natuurhuisje via USP Marketing PR

Op een groen recreatiepark

Ook in Den Ham en vlak bij het Zandstuvebos staat dit natuurhuisje. Dit huisje staat op een groen recreatiepark ten zuiden van Den Ham. De houten panelen geven het een knusse uitstraling. Eenmaal binnen wordt dit ook doorgetrokken: de gezellige houtkachel en sfeervolle materialen zorgen voor een echt thuisgevoel. Op loopafstand bevindt zich het Zandstuvebos. Daar kun je heerlijk wandelen en fietsen.

natuurhuisje Den Ham
Foto: Natuurhuisje via USP Marketing PR

Boshuisje in Haaksbergen

Midden in de bossen van Haaksbergen staat dit verborgen natuurhuisje. Met alleen maar bos om je heen heb je hier volop privacy – en, als je hier met kinderen verblijft, ruimte om te spelen. Vlak bij het huisje kun je heerlijk wandelen op de hei. Steek ‘s avonds de houtkachel aan, pak de bordspellen erbij en geniet van de gezelligheid in jullie eigen boshuisje. Het huisje heeft drie slaapkamers.

natuurhuisje Haaksbergen
Foto: Natuurhuisje via USP Marketing PR

Tussen eeuwenoude bomen in Hezingen

Dit natuurhuisje in Hezingen staat in een eeuwenoud stuwwalgebied op een landgoed met eeuwenoude bomen. In de omgeving zijn veel wandel- en fietstochten te maken, onder andere langs grafheuvels en sporen uit de Tweede Wereldoorlog. In dit natuurhuisje is plek voor een gezin van 6 personen en het is van alle gemakken voorzien. De terrasoverkapping is ook op warmere winterdagen een fijne plek en je hebt hier volop privacy.

natuurhuisje Henzingen
Foto: Natuurhuisje via USP Marketing PR

Het Twentse leven in Ambt-delden

Dit natuurhuisje staat midden in het Twentse coulisselandschap. Met een kop koffie en een echte Twentse koek van de eigenaren op zak ben je klaar om de omliggende natuur te gaan verkennen. Huur een fiets bij het huisje of bewandel een van de vele wandelroutes van de omgeving, zoals het prachtige groene landgoed Twickel.

natuurhuisje Ambt Delden
Foto: Natuurhuisje via USP Marketing PR

Bezienswaardigheden in Overijssel

Hier vind je nog meer natuurhuisjes in Overijssel. Overijssel is mijn thuisprovincie, dus ik ben in de weekenden alvast een voorschotje aan het nemen op een mogelijke vakantie in Nederland door mooie plekjes in Twente op te zoeken – vaak wandelend. Ook de Sallandse Heuvelrug en het Vechtdal zijn prachtige regio’s voor een vakantie. Daarnaast heeft Overijssel enkele leuke steden en vind je hier de pretparken Hellendoorn en Slagharen. Iets wat nog hoog op mijn verlanglijstje staat, is een bezoek aan Giethoorn – of dat nu varend, fietsend of te voet is.

fietsen Sallandse Heuvelrug

Contactloos verblijf in een natuurhuisje

In een natuurhuisje verblijf je midden in de natuur, weg van de massa. Soms hoef je zelfs helemaal niemand te zien. Veel natuurhuisjes in Nederland bieden namelijk contactloos verblijf aan. Bij een contactloos verblijf huur je een natuurhuisje zonder dat je contact hoeft te hebben met anderen. Je hoeft in ieder geval geen gemeenschappelijke ruimtes te delen tijdens je verblijf. De sleutel ligt voor je klaar en als er een ontbijt bij je verblijf zit, wordt dat voor je klaargezet. Hoe jouw contactloze verblijf precies wordt geregeld, daarover maak je afspraken met de verhuurder.

Op de website van Natuurhuisje.nl zijn natuurhuisjes met contactloos verblijf duidelijk aangegeven met een groen label ‘contactloos verblijf’. Je kunt alle natuurhuisjes op de website ook filteren op dit kenmerk, zodat je alleen huisjes te zien krijgt waar je contactloos kunt verblijven. Steeds meer accommodaties bieden deze mogelijkheid, dus het aanbod is groot.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.