natuurhuisje Laren

Wandelen en fietsen vanuit natuurhuisjes in Gelderland

Is Gelderland de mooiste provincie van Nederland? Daar valt natuurlijk over te twisten, maar één ding staat vast: je kunt er geweldig mooi wandelen en fietsen. Eindeloos, zou ik bijna zeggen. Als je niet in Gelderland woont en je graag meerdere wandelingen of fietstochten in deze mooie provincie wilt maken, kun je er ook een weekend of (mid)week naartoe gaan in plaats van maar een dagje. In onderstaande natuurhuisjes geniet je dan nog langer en intenser van de natuur.

Boshuisje in Putten

Dit idyllische natuurhuisje ligt verscholen tussen oude loofbomen in Putten en heeft alles wat je verwacht van een boshuisje: een knusse houtkachel, houten lambrisering en een vintage uitstraling. Voor nog meer vakantiegevoel wordt het ontbijt voor je klaargemaakt. Alle tijd dus om te wandelen of fietsen op de Veluwe en daarna in een van de grote fauteuils te zakken.

natuurhuisje Putten
Foto: Natuurhuisje via USP Marketing PR

Op bezoek bij de bosuil in Laren

Dit natuurhuisje is zo populair bij de plaatselijke bosuil dat je er bijna een huisdier aan hebt. Het staat op een natuurrijk landgoed in de Achterhoek en is klein maar fijn: er is een knusse keuken, een complete badkamer met warm en koud water en één slaapkamer. Meer heb je ook niet nodig op een plek als deze. Behalve de bosuil komen hier ook reeën en heel veel vogels op bezoek. Op frisse dagen houdt de houtkachel je warm.

natuurhuisje Laren LD
Foto: Natuurhuisje via USP Marketing PR

Ook in Laren – met ontbijt

Ook in Laren staat dit natuurhuisje waar je elke dag wordt verrast met een heerlijk ontbijt. Daarna kun je gaan wandelen op de Sallandse Heuvelrug, genieten van het Achterhoekse coulisselandschap en bijkomen in de schommelstoel op de veranda. Het huisje staat aan verschillende fiets- en wandelroutes. De inrichting is gezellig met een houtkachel, een keukenblok, een badkamer met douche en boxspring-bedden.

natuurhuisje Laren
Foto: Natuurhuisje via USP Marketing P

Bezienswaardigheden in Gelderland

Hier vind je nog meer natuurhuisjes in Gelderland. Gelderland is een mijn favoriete provincies en ik heb er al best wat mooie plekken bezocht. Veel daarvan zou ik best nog een keer willen zien. Het Openluchtmuseum bijvoorbeeld, of het Kröller-Müller Museum met zijn grote beeldentuin. Paleis Het Loo zou een mooie aanvulling zijn en natuurlijk wil ik, als ik toch in Gelderland ben, veel mooie boswandelingen maken.

wandelen landal coldenhove

Contactloos verblijf in een natuurhuisje

In een natuurhuisje verblijf je midden in de natuur, weg van de massa. Soms hoef je zelfs helemaal niemand te zien. Veel natuurhuisjes in Nederland bieden namelijk contactloos verblijf aan. Bij een contactloos verblijf huur je een natuurhuisje zonder dat je contact hoeft te hebben met anderen. Je hoeft in ieder geval geen gemeenschappelijke ruimtes te delen tijdens je verblijf. De sleutel ligt voor je klaar en als er een ontbijt bij je verblijf zit, wordt dat voor je klaargezet. Hoe jouw contactloze verblijf precies wordt geregeld, daarover maak je afspraken met de verhuurder.

Op de website van Natuurhuisje.nl zijn natuurhuisjes met contactloos verblijf duidelijk aangegeven met een groen label ‘contactloos verblijf’. Je kunt alle natuurhuisjes op de website ook filteren op dit kenmerk, zodat je alleen huisjes te zien krijgt waar je contactloos kunt verblijven. Steeds meer accommodaties bieden deze mogelijkheid, dus het aanbod is groot.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.