Nacht van Nunspeet

Nacht van Nunspeet beleeft jubileumeditie op 25-08-2022

Op donderdag 25 augustus 2022 viert Nunspeet de jubileumeditie van de Nacht van Nunspeet. De Nacht van Nunspeet is een begrip in de regio, maar ook als je van buitenaf komt, is het een gezellig evenement. Het hele centrum is gezellig aangekleed, winkeliers bieden spectaculaire koopjes aan en ‘s avonds is het overal op straat en in de horeca feest.

50 jaar Nunspeet

Dit jaar is Nunspeet een halve eeuw een zelfstandige gemeente. Het thema van de Nacht van Nunspeet is dit jaar dan ook ‘50 jaar Nunspeet’. Vier delen van het centrum geven elk hun eigen invulling aan het thema:

  • Kunstenaarsdorp: in de Dorpsstraat komt het verleden van Nunspeet als kunstenaarsdorp tot leven met straattheater en kunstenaars.
  • Wilddorp: in de Stationslaan, een deel van de Harderwijkerweg en de Brinkersweg, staat de natuur centraal met bosfiguren en ‘wild’.
  • Vakantiedorp: wist je dat de oudste camping van Nederland in de gemeente Nunspeet ligt? Ontdek het in de Laan.
  • Geschiedenisdorp: op het Marktplein staat de algemene geschiedenis van Nunspeet centraal met een prachtige fototentoonstelling van Nunspeet van vroeger en natuurlijk ook Nunspeetse klederdracht.

Zo beleef je op verschillende plekken in het dorp verschillende verhalen uit het verleden van Nunspeet.

Nacht van Nunspeet
Foto met dank aan Nunspeet uit de Kunst

Tot 23.00 uur feest

Veel winkels bieden overdag al de hele dag leuke acties. Maar het bekendste onderdeel van de Nacht van Nunspeet is het Crazy Hour, waarbij er extra kortingen worden gegeven. Dit hoogtepunt van de Nacht van Nunspeet vindt plaats tussen 21.30 en 22.30 uur. De winkels sluiten in Nunspeet pas om 23.00 uur op deze bijzondere avond.

Maar de Nacht van Nunspeet gaat niet alleen om winkelen. Vanaf 19.00 uur is het feest in het dorp en zijn er diverse acts in het centrum te vinden, zoals straattheater, kinderactiviteiten, muziek en ludieke extra’s. Kom je ook een kijkje nemen?

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.