monnickendam

Tip: de mooiste plek om wakker te worden in Monnickendam

Na mijn eerste bezoek aan Monnickendam tijdens een blog event in juli was ik vorige week even terug. Op uitnodiging van Bureau Toerisme Laag Holland mocht ik toeristische ondernemers uit de regio boven Amsterdam vertellen wat een reisblogger zoal doet en hoe we elkaar kunnen versterken voor een optimaal bereik.

Overnachten in Monnickendam

Leuke bijkomstigheid: ik mocht meteen een nachtje blijven slapen in Monnickendam: bij Apartments Waterland (Kamerverhuur Waterland) om precies te zijn. In de Panoramakamer werd ik verwelkomd door een inrichting met veel wit en licht. En door een gastvrouw die meteen precies leek te kunnen zien waaraan ik behoefte had. Ze bleek vol te zitten met praktische tips over Monnickendam en omgeving. In mijn geval (ik bleef maar kort) was haar gouden tip dat alle pizza’s van Castello di Roma op maandag maar 5 euro kosten. Net wat ik nodig had!

Monnickendam in het donker

Ik maakte dus een avondwandeling naar de pizzeria om een pizza te halen, want ik wilde hem in mijn gezellige appartement opeten. Met uitzicht op heel veel masten, want Apartments Waterland ligt direct aan de haven van Monnickendam. Op weg naar de avond van Bureau Toerisme Laag Holland liep ik nog even over de kade waarop ik vanuit mijn kamer uitkeek, en langs de lichtjes in de masten.

Monnickendam

Evaluatie van het blog event

De avond waarop het blog event werd besproken was een flinke opsteker. Wat was het fijn om te horen dat het blog event zowel door de ondernemers als door de organisatie als zo positief is ervaren! En vertellen over wat ik als reisblogger doe, dat doe ik altijd met plezier. De avond vloog om en na een laatste avondwandeling lag ik met een tevreden gevoel in bed.

Zonsopkomst over de haven

Monnickendam

Ik sliep heerlijk en toen… Mijn gastvrouw Joke had me er al op voorbereid: de zon vanuit je bed zien opkomen over de haven van Monnickendam is prachtig!

Ik kon mijn ogen niet van het uitzicht af houden en pakte er lekker een kopje koffie bij in het keukentje dat bij de Panoramakamer hoort. Langzaam werd het steeds zonniger.

Monnickendam

Apartments Waterland is een accommodatie exclusief ontbijt, dus ik ‘moest’ de deur uit voor mijn ontbijt. Absoluut geen straf, want de zon en het uitzicht vanuit mijn appartement trokken me toch al naar buiten. Het was lekker fris: er lag zelfs ijs op het water.

Monnickendam

Ontbijten bij Coffee & Cacao

Op aanraden van Joke koos ik voor een ontbijt bij Coffee & Cacao, vlak bij mijn appartement.

Monnickendam

Ik koos voor een lekker ontbijtje op de kaart.

Monnickendam

Maar ze maken hier ook bonbons (en die zagen er heel goed uit).

Monnickendam

Wandelen door Monnickendam

Na een cappuccino (zonder bonbonnetje) trok ik mijn jas weer aan voor een wandeling. Op deze ijskoude, kraakheldere ochtend liet Monnickendam zich van zijn mooiste kant zien. Langs de Waagh en de Speeltoren liep ik zomaar lukraak wat straatjes in.

Monnickendam

Als je ook eens gaat wandelen in Monnickendam, let dan vooral ook op de gevels, gevelstenen en siertegels in sommige portiekjes. Hoe doellozer je loopt, hoe meer je er gaat zien. En wat denk je van dit soort ophaalbruggen:

Monnickendam

Nog een laatste tip van mijn geweldige gastvrouw Joke: ga na je wandeling lunchen bij Beuqz tegenover de Waagh. Ik had al een andere lunchafspraak, dus ik keek nog één keer om naar mooi Monnickendam en stapte toen op de bus. Het blijft verbazingwekkend hoe snel je vanuit Laag Holland op Amsterdam CS staat – en andersom natuurlijk.

Je bent er dus zo, maar ga vooral niet te snel weg. In het beste geval blijf je slapen, zodat je wakker kunt worden in Monnickendam en de zon kunt zien opkomen over de haven. Wedden dat je (net als ik) de rest van de dag met een glimlach op je gezicht rondloopt?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.