midwinterhoorn wandeling twente

Midwinterhoornwandelingen in Twente: loop en luister je mee?

Vorig jaar maakten wij voor het eerst een midwinterhoornwandeling. Het was een uitgezette wandeling waar onderweg op meerdere plekken op midwinterhoorns werd gespeeld. Ik vond het ontzettend sfeervol! Dit jaar wil ik er dan ook weer (minstens) één maken. De volgende midwinterhoornwandelingen heb ik al kunnen vinden. Heb jij nog een tip voor me? Dan zou ik het heel fijn vinden als je me dat laat weten!

1 december 2019: Adventswandeling door de Manderveense natuur

Op de eerste zondag van de advent kun je een ochtendwandeling van ongeveer 12 kilometer maken door het Twentse grensgebied. Onderweg is er een pauzemoment met vuurkorven en midwinterhoorns. Na afloop kun je bij Partycentrum Peddemors uitrusten met koffie met krentenwegge. De wandeling start op 1 december om 8.00-9.00 uur uur bij het Kulturhus in Manderveen (Manderveenseweg 70 te Manderveen). Kosten: € 2,00 per persoon, inclusief warme chocolademelk onderweg.

1 december 2019: Midwinterhoornwandeling met een verhaal in Oldenzaal

Georganiseerd door de Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel als start van het blaasseizoen. Er zijn afstanden van 5, 8 en 11 kilometer door de omgeving van Oldenzaal. Start: NS Station Oldenzaal op 1 december tussen 10.30 en 14.00 uur.

7 december 2019 Midwinterhoornwandeling Ootmarsum

Bij de VVV Ootmarsum kun je je aanmelden voor deze wandeling langs 3 locaties waar midwinterhoorn wordt geblazen. De wandelingen beginnen om 17.00 uur en duren ongeveer 1,5 uur. Onderweg wordt warme chocolademelk en Glühwein geserveerd. Kosten: € 4,50 per persoon.

8 december 2019 Midwinterwandeling Markelo

Deze midwinterwandeling voert door de omgeving van Markelo. Onderweg is het geluid van de ossenhoorn te horen – net even anders dus. De basisroute (waarlangs alle activiteiten plaatsvinden) is ruim 6,5 km lang. Als je wilt, kun je de wandeling langer maken door één of twee lussen te lopen van ongeveer 4,5 en 3,8 kilometer lang. Er treden boerendansers op en ook amusementsorkest de Grösmeijers is aanwezig. Start: 8 december tussen 10.30 en 14.00 uur bij Dieka van de Kruusweg, Oude Rijssensweg 11. Kosten: € 3,- per persoon (kinderen tot 12 jaar zijn gratis).

14 december 2019 Midwinterhoornwandeling Ootmarsum

Meer informatie zie 7 december.

20 december 2019: Verlichte midwinterwandeling Losser

Deze verlichte midwinterwandeling is ongeveer 3 kilometer lang. Onderweg tref je onder andere een kerstverhaal, midwinterhoornblazers, huis van de kerstman, chocolademelk of glühwein en een warm hapje. Starten tussen 18.00 en 19.00 uur vanuit de Martinustoren in het centrum. Daar zijn ook lampionnen te koop, maar je kunt ook zelf een lampion of zaklamp meenemen. Kosten: € 4,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen (inclusief de genoemde consumpties).

21 december 2019 Midwinterhoornwandeling Ootmarsum

Meer informatie zie 7 december.

22 december 2019 Grote Twentse Midwinterhoornwandeling Denekamp

Tijdens de Grote Twentse Midwinterhoornwandeling van 6 of 10 kilometer kom je onderweg op diverse plaatsen midwinterhoornblazers tegen. Er doen zo’n 25 blaasgroepen mee! Start: 22 december tussen 10.00 en 13.30 uur bij ’t Wubbenhof aan de Oldenzaalsestraat. Deelname is gratis. Er is een programmaboekje te koop met de route, blaastijden en wetenswaardigheden over landgoed Singraven en de boerderijen waar je langs loopt.

Tip: breng na de wandeling een bezoek aan de kerstmarkt in Denekamp.

midwinterhoornwandeling twente

26 december 2019 Kerstwandeling Ootmarsum

Op Tweede Kerstdag kun je meedoen met de traditionele Kerstwandeling door de omgeving van Ootmarsum. Je kunt starten tussen 11.00 en 12.30 uur bij het VVV kantoor in Ootmarsum. Langs de route staan midwinterhoornblazers opgesteld.

26 december 2019 Kerstwandeling Beuningen

Op tweede kerstdag gaat bij Café Restaurant ’t Sterrebos in Beuningen een kerstwandeling van start die voor meer dan 80% over het prachtige landgoed van Singraven loopt. Onderweg hoor je het geluid van de midwinterhoorn. Onderweg zijn er twee tussenstops: voor een warm drankje en voor een hapje. Deelname kost € 6,50 voor volwassenen & € 4,50 voor kinderen. Start: tussen 10.00-12.30 uur bij Café Restaurant ’t Sterrebos.

Je kunt ook een kerstlunch of kerstdiner bijboeken.

26 december 2019 Kerstwandeling Wierden

Deze kerstwandeling is ongeveer 6 kilometer lang en loopt door het buitengebied van Wierden. Onderweg is niet alleen de midwinterhoorn te horen, maar ook harmonica-, draaiorgel- en accordeonmuziek. Onderweg kom je een rustpunt tegen met een kribbe het kindeke Jezus, herders, de drie koningen en schapen. Tijden: 26 december 12:00 uur – 13:00 uur. Prijzen: € 2,50 voor volwassenen en € 1,00 voor kinderen van 4-12 jaar.

27 december 2019 Midwinterwandeling Delden

Kom wandelen op een van de mooiste landgoederen van Nederland: landgoed Twickel. Deze midwinterwandeling brengt je naar verschillende bezienswaardigheden in kerstsfeer, zoals de houtzaagmolen, de schaapskooi, de Noordmolen en wagenmakerij Van den Barg. Er zijn oliebollen, glühwein, kniepertjes, pannenkoeken en erwtensoep verkrijgbaar en er zijn midwinterhoorns te horen.

Je kunt kiezen voor een route van 4, 10 of 15 kilometer. Start: 27 december tussen 10-14 uur vanaf het VVV Informatiepunt Delden (gevestigd in de Readshop aan de Langestraat 19). Kosten: €1,50,- per persoon (kinderen t/m 12 jaar zijn gratis).

28 december 2019 Midwinterhoornwandeling Ootmarsum

Meer informatie zie 7 december.

Niet wandelen, maar alleen luisteren naar midwinterhoorns?

Dat kan hier (de links verwijzen naar de bron waar ik de informatie heb gevonden – controleer voordat je gaat nog even of de info nog actueel is):

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.