lekker eten in rotterdam

Lekker eten in Rotterdam: Ketelbinkie, Bazar en ander lekkers

Een bezoekje aan Rotterdam betekent voor mij vaak familie of vrienden opzoeken. En waar kun je nou beter bijpraten dan in een gezellig restaurant? Dit zijn mijn favoriete plekjes om lekker te eten in Rotterdam.

Ketelbinkie

Hier aten we toen we overnachtten op het stoomschip De Rotterdam. We liepen ver Katendrecht en net aan de overkant van loop- en fietsbrug de Rijnhavenbrug, vlak bij Hotel New York, stuitten we op Ketelbinkie. “Toen wij uit Rotterdam vertrokken”” stond er op de muur, een tekst uit de gelijknamige smartlap. Het bleek dat we op een ideale plek waren terechtgekomen, want we werden ontzettend snel en vriendelijk geholpen, de porties waren niet te groot (we zijn niet van die grote eters) en met twintig hoofdgerechten voor 9,95 hadden we genoeg betaalbare keuze. Wel enorm was het dessert dat we uitkozen: Binkie’s lekkernij.

Ketelblinkie Rotterdam

Bazar

Bij wereldeethuis en hotel Bazar heb ik nog nooit geslapen, maar wel een paar keer heerlijk gegeten. Dat zal nog wel vaker gaan gebeuren, want Bazar Rotterdam is echt zo’n plek waar je graag iemand mee naartoe neemt.

Een aanrader is bijvoorbeeld de uitgebreide lunch. Dan krijg je een enorm zilverkleurig dienblad vol bordjes en kommetjes met brood, aardappeltjes, gemarineerde olijven, pittige worstjes, kippenvleugeltjes, humus en nog veel meer.

Ook Bizar Bazar is erg lekker. Wij kozen die met vlees (vis kon ook). Weer kwam er zo’n enorm dienblad met allerlei lekkers: een spies met lamsvlees. kip en kalkoen, een stoofpotje van lamsvlees met amandelen en kikkererwten en daarbij rijst, aardappeltjes, salade en yoghurtsaus. Als dessert namen we muntthee en baklava.

Alles halal

Bijkomend voordeel is dat al het vlees bij Bazar halal is. Wij eten thuis geen varkensvlees en dat is soms best lastig als je uit eten gaat. Bestel je bijvoorbeeld kipfilet met gebakken aardappeltjes, of een salade met geitenkaas en pijnboompitten, dan gebeurt het regelmatig dat daar spekjes in blijken te zitten. Altijd vragen bij het bestellen dus, en dan nog gaat het soms mis. Daarvoor hoefde ik bij Bazar niet bang te zijn.

Lunch Nahar Hotel Bazar Rotterdam

Ook een hotel

Als je wilt, kun je ook blijven slapen bij Bazar. Boven het restaurant is een hotel met 27 oosterse, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse kamers. Je ontbijt dan in het wereldeethuis met een ‘duizend-gaten-flensje’ met honing en Turkse yoghurt met vers fruit. Als dat geen goed begin is van een dagje Rotterdam…

Hotel New York

Hotel New York vind ik ook een hele mooie plek om te zitten. Toen we hier een keer lunchten met het gezin, namen wij een zomerse fruitsalade en de kinderen fruitspiesjes. Zij konden daarna lekker buitenspelen bij de speeltoestellen voor Hotel New York.

Maar ik heb hier ook al eens een heerlijke high tea gehad met een vriendin. Het is dus maar net waar je zin in hebt.

Zomersalade Hotel New York Rotterdam

Meer zien in Rotterdam

Tip: uitgegeten? Verken Rotterdam dan eens met de fiets. Bij BajaBikes regel je online heel makkelijk en voordelig:

  • Een fietstour langs de hoogtepunten van Rotterdam
  • Een stadswandeling met gids van 2 uur
  • Fietsen door Rotterdam met een privégids
  • Een gecombineerde fiets- en bootocht in de haven van Rotterdam

Of kies voor een wandeling door Rotterdam voor het hele gezin

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.