Landal Waterparc Veluwemeer in Flevoland

Landal Waterparc Veluwemeer in Flevoland: onze ervaring en uitstapjes

Het was nogal een lastminute-beslissing: in de voorjaarsvakantie wilden we er toch wel even tussenuit met ons gezin. Na zo lang thuiswerken, thuisonderwijs, geen afspraken en alleen online winkelen waren we wel heel erg toe aan verandering van omgeving. Maar dan wel veilig natuurlijk! Lang verhaal kort: we hadden een heerlijke midweek op Landal Waterparc Veluwemeer.

Appartement met sauna

Toen we hadden besloten dat we corona-proof weg wilden, gingen we eerst maar eens op zoek naar een geschikte accommodatie. We hadden één grote wens: een sauna. Zo zou de vakantie, zelfs als we helemaal niet naar buiten zouden gaan, meteen al een succes zijn. En het handige was: omdat we vrij kort van tevoren boekten, beperkte deze voorkeur de keuzestress aanzienlijk. Er bleven maar een paar mogelijke accommodaties over.

Van de paar Landal-parken die overbleven (ja, we gaan nu eenmaal erg graag naar Landal), trok Flevoland ons het meest. Ik was na een eerder weekendje Flevoland nieuwsgierig geworden naar nog een paar andere plekken in deze provincie, en die waren makkelijk corona-proof te bezoeken. Het was niet zo ver rijden, niet in de Randstad en de prijs was goed. Hup, boeken maar!

Meestal kiezen we voor een huisje als we naar Landal gaan. Maar dit appartement (voor zes personen) beviel uitstekend. Met een gezin met inmiddels drie volwassenen (de oudste is 18 geworden) en twee pubers vind ik het echt belangrijk dat je genoeg ruimte hebt. Zeker aangezien onze oudste dochter ook nog de ruimte en de rust moest hebben om tijdens onze vakantie online college te volgen en een werkstuk te schrijven.

Die ruimte was er ruimschoots. Het appartement had drie 2-persoonsslaapkamers, een ruime woonkamer met open keuken, een badkamer, apart toilet en sauna, een balkon en als extra ook nog een serrekamer met een tuinset om warm in de zon te kunnen zitten. (Meer info vind je hier.)

Landal Waterparc Veluwemeer in Flevoland

Boodschappen mee en afhaalmaaltijden

We laten thuis al onze boodschappen bezorgen om niet in (mogelijk volle) winkels te hoeven rondlopen. En om nou tijdens onze vakantie wel een supermarkt in te hoeven, daar hadden we niet zo’n zin in. Daarom namen we voor deze keer al onze boodschappen voor ontbijt, lunch en tussendoortjes mee. Echt lastig was het niet, want ik ben nu toch al gewend om één keer per week alle nodige boodschappen te bestellen.

Toch hadden we geen zin om ook nog alle boodschappen voor het avondeten mee te nemen. Daarom keek ik voordat we op vakantie gingen alvast wat voor afhaalmogelijkheden er waren. Die bleken er genoeg te zijn, zowel op Waterparc Veluwemeer zelf als daarbuiten. Het werd een week van pannenkoeken, pizza en patat. Nee, even niet zo gezond, maar dat compenseren we in al die thuisweken wel. En voor de kinderen maakte het deze vakantie nog leuker. Voor ons eigenlijk ook, want het was wel lekker makkelijk. We hoefden alleen maar te bellen en het eten op het afgesproken tijdstip (buiten) op te halen.

Uitstapjes vanaf Landal Waterparc Veluwemeer

Helemaal geen uitstapjes maken, dat vonden we toch wel erg jammer. Dus kozen we voor uitstapjes in de buitenlucht waarbij we zonder problemen afstand konden houden. Zo gingen we:

Na zo’n uitstapje kwamen we dan thuis bij dit uitzicht. Wat een heerlijk vakantiegevoel!

Landal Waterparc Veluwemeer in Flevoland

Als je langer dan wij in Waterparc Veluwemeer blijft, heb je misschien ook nog wel iets aan de uitstapjes die ik maakte tijdens mijn eerdere weekendje Flevoland, namelijk:

Onze ervaring met Landal Waterparc Veluwemeer

Hoe ons verblijf in dit appartement beviel? Nog beter dan dat we van tevoren hadden verwacht. Ik was echt verbaasd over hoeveel ontspannener ik me voelde zodra we even weg waren uit onze eigen woon-, werk- en studieomgeving. We konden ons werk op de een of andere manier ook heel makkelijk loslaten, terwijl we thuis de neiging hebben om maar door te blijven werken en er dus steeds minder ‘echte’ vrije tijd overblijft. De sauna droeg nog extra bij aan dat gevoel van ontspanning.

Een appartement in plaats van een vakantiewoning – ook dat beviel uitstekend. We hadden echt genoeg ruimte en hebben geen last gehad van geluiden van buren. De auto konden we parkeren in de parkeergarage onder de appartementen, waar ieder appartement een eigen parkeerplek heeft.

En wat corona betreft: het appartement leek echt goed schoongemaakt (en we hebben bij aankomst zelf een zorgvuldig rondje gemaakt om dat na te lopen), het afhalen (op een vast tijdstip en buiten) ging goed en bij vertrek hoefde ik niet binnen te lopen bij de receptie, maar kon ik de sleutel buiten afgeven aan een medewerker van het park. Goed geregeld zo.

Kortom: wat ons betreft was deze vakantie zeker een succes. Zo’n succes zelfs, dat we onze volgende minibreak in Nederland al hebben geboekt. Ook deze keer gaan we naar Landal, maar dan in Drenthe. En we hebben er enorm veel zin in!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.