landal Twenhaarsveld

Landal Twenhaarsveld: bij de Sallandse Heuvelrug en bereikbaar met ov

Nog voordat we ons bij de receptie hadden gemeld, had Landal Twenhaarsveld al een dikke plus verdiend wat mij betreft. Het park is namelijk goed bereikbaar per openbaar vervoer. De bushalte heet voor het gemak Twenhaarsveld en als je uitstapt, zie je de vlaggen van het park al. In een ideale wereld zou het bij elk vakantiepark zo moeten zijn, vind ik als OV-fan.

Bushalte Twenhaarsveld

Activiteiten op het park

De goede bereikbaarheid per openbaar vervoer was dan ook een van de redenen dat we dit park hadden uitgekozen voor een midweekje samen weg in de voorjaarsvakantie. De tweede reden was dat er zoveel te doen was, zowel op het park als in de directe omgeving. Zo konden we het lekker rustig aan doen, want we hoefden nooit ver weg als we zin hadden om iets te gaan doen.

Bij aankomst kregen de kinderen op de receptie meteen een ‘paspoort’ met daarin allerlei activiteiten die ze zelf konden aftekenen. Ook kregen we het animatieprogramma voor die week mee. Er was zelfs een echte roofvogelshow op woensdag!

Maar zover was het nog niet. Die maandag gingen we eerst maar eens een lekkere tosti eten in de brasserie. Die kijkt uit op de grote speeltuin, dus ik kon rustig blijven zitten toen de kinderen klaar waren met en eten en zich op de klim-, spring- en glijtoestellen stortten.

Speeltuin Landal Twenhaarsveld

Toen ik ook zin kreeg om de benen te strekken, liepen we de actieve natuurspeurtocht over het park waarover ik eerder vertelde in deze blogpost over de Discovery Track.

Speeltuin Landal Twenhaarsveld
Nog meer speeltuinen langs de Discovery Track

Het laatste stukje bewaarden we voor een andere dag, want toen ons huisje klaar was, wilden de kinderen meteen hun zwemkleding en handdoek uit hun rugzak halen en een sprintje trekken naar het zwembad. Het liefst zouden ze elke dag gaan zwemmen – en dat deden we deze midweek dan ook. Fijn voor mij: het was lekker warm in het zwembad (in sommige zwembaden krijg ik het zo snel koud!).

Bowlen op Landal Twenhaarsveld

Nog iets wat ze het liefst elke dag zouden doen: bowlen. We verwenden ze en gingen twee keer. Het was zelfs een soort glow-in-the-dark-bowlen. Tip: ’s morgens bowlen is voordeliger dan ’s middags of ’s avonds.

Ik verwende mezelf trouwens ook, maar dan met een behandeling in de beautysalon. Ideaal dat die gewoon op het park zat! Naar de schoonheidsspecialiste gaan is typisch zoiets waarvoor ik in gewone weken de tijd niet neem, maar waarin ik dan tijdens een vakantie opeens zin krijg. Helaas is het dan niet altijd even makkelijk te regelen, maar in dit geval hoefde ik alleen maar even naar de receptie te lopen.

Prachtige omgeving

Maar de allergrootste plus van Landal Twenhaarsveld is toch wel de ligging vlak bij de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug. Met onze fietsen (die je op het park kunt huren en die we kwijt konden in het schuurtje van onze vakantiewoning – ook een fijn idee) waren we zo op de prachtigste plekken. Zo heb je al kunnen lezen over ons dagje op de Holterberg, onze fietstochten over de Sallandse Heuvelrug (inclusief een bezoek aan Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en kinderboerderij Dondertman) en wat we allemaal leerden over de Tweede Wereldoorlog op de Sallandse Heuvelrug.

Houtkachel Landal Twenhaarsveld
Na het fietsen lekker bij de houtkachel in ons huisje

Wil je niet elke dag wandelen of fietsen, dan zijn er ook diverse attracties in de buurt, zoals Avonturenpark Hellendoorn.

Nieuwe favoriet

Je merkt het wel, Landal Twenhaarsveld is met stip gestegen naar de top van onze lijst met favoriete vakantieparken! Wat mij betreft komt dit dus door de combinatie van een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, veel voorzieningen op het park en de ligging van het vakantiepark in een schitterende omgeving.

Als ik toch één nadeel zou moeten noemen, dan is het dat er (nog) geen gratis wifi is in alle huisjes. Maar misschien is dat inmiddels wel veranderd. Hoe dan ook, ik voel me echt een bofkont als ik terugdenk aan onze midweek in Landal Twenhaarsveld en op de Sallandse Heuvelrug. We hebben er een boel mooie herinneringen gemaakt. En ik voel me nog meer een bofkont als ik bedenk dat ik ook nog eens best dicht bij dit prachtige gebied woon. Gauw nog eens terug dus!

Wij werden uitgenodigd om Landal Twenhaarsveld te bezoeken voor Stralend Nederland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.