huisje landal orveltermarke

Nieuw favoriet vakantiepark: Landal Orveltermarke

Zoals je misschien wel weet, zijn wij een groot fan van verblijven bij Landal tijdens onze vakanties. We hebben inmiddels dan ook al heel wat parken bezocht en ik vind het altijd erg lastig als iemand mij vraagt wat nou ons favoriete Landal-park is. Ze hebben allemaal zo hun eigen voordelen. Maar toen we na ons verblijf bij Landal Orveltermarke weer naar huis reden, bedacht ik me dat dit misschien wel mijn favoriete vakantiepark in Nederland is – tot nu toe dan. Waarom, dat vertel ik hieronder.

Gek op Drenthe

Ten eerste ligt Landal Orveltermarke in de provincie Drenthe en wij zijn een beetje gek op die provincie. Je vindt er rust, natuur, geschiedenis – en je kunt er heerlijke pannenkoeken eten! Extra voordeel voor ons, omdat we in Overijssel wonen, is dat het relatief dichtbij is. Dus toen we een beetje lastminute op het idee kwamen om in de meivakantie een paar dagen binnen Nederland op vakantie te gaan, kwam Drenthe als eerste bij ons op.

Fijn huisje

Het werd dus een huisje op Landal Orveltermarke en bij aankomst werd ik helemaal blij van hoe het er aan de buitenkant uitzag – zo gezellig!

huisje landal orveltermarke

En dan het uitzicht aan de achterkant, door de openslaande deuren in de woonkamer of, bij mooi weer, vanaf het terras. Zo weids – op deze manier heb je eigenlijk helemaal niet het idee dat je op een park zit.

huisje landal orveltermarke

Om ons verblijf extra aangenaam te maken, hadden we een vakantiewoning met sauna geboekt. Daar kunnen we toch zo van genieten! Zo begon ik moederdag door vroeg uit bed te sluipen, de sauna aan te zetten en een paar rondjes over het park te gaan hardlopen. Toen mijn halve uurtje hardlopen erop zat, kon ik heerlijk bijkomen in de sauna en daarna aanschuiven voor een moederdagontbijt. Dat was echt op en top genieten.

huisje landal orveltermarke

Dan toch één minpuntje: op de banken in het huisje konden we niet lekker relaxen. Naarmate ons verblijf vorderde, namen we steeds vaker de hoofdkussens uit de slaapkamers mee om lekker te kunnen zitten of liggen. En als ik zo hier en daar een blik door de ramen van andere huisjes wierp, had ik het idee dat meer mensen dat deden. Ik ben dus benieuwd wanneer deze banken aan vervanging toe zijn – en dan door een comfortabeler model.

Wandelen vanaf het park: Orvelte en Oer ’t veld

Hoewel we meestal veel uitstapjes met de auto maken als we ergens op vakantie zijn, vind ik het ook altijd fijn als er leuke dingen te doen zijn zonder dat je daarvoor in de auto hoeft te stappen. Dat was op Landal Orveltermarke het geval.

Direct na aankomst op het park (we waren nog te vroeg om in te checken) wandelden we in een kwartiertje van het park naar naar het leuke plaatsje Orvelte. Vanuit Orvelte maakten we ook nog een korte wandeling: Oer ’t veld. Deze wandeling is 4 of 6 kilometer lang: onderweg kom je vanzelf de splitsing van de korte route en de lange route door het Reijntjesbos tegen.

wandeling oer 't veld Orvelte

Je komt ook nog langs een replica van een hoeve zoals die hier in de ijzertijd moeten hebben gestaan.

wandeling oer 't veld Orvelte

Dit was een fijn begin van onze vakantie: na een wandeling tussen de schapen hadden we meteen helemaal het Drenthe-gevoel te pakken. Het weer zag er ook veelbelovend uit.

wandeling oer 't veld Orvelte

Voor deze keer kozen we trouwens voor de korte route, want we waren ook wel heel benieuwd naar onze vakantiewoning.

Fietsen op en vanaf het park

Daarnaast hadden we voor deze vakantie twee mountainbikes meegenomen. Daarmee gingen we niet alleen fietsen vanaf het park, maar reden we ook over de Technical Trail op het park. Ik ben niet zo’n held en juist daarom vond ik het extra leuk om in alle rust de heuveltjes en bochten van deze trail te kunnen proberen. Hoe meer rondjes ik maakte, hoe leuker ik het ging vinden.

sporten op landal orveltermarke
Het MTB-pad direct langs Landal Orveltermarke

Uitstapjes vanaf Landal Orveltermarke

Ten slotte was Landal Orveltermarke ook een mooie uitvalsbasis om leuke uitstapjes te maken. Dit deden wij:

Nog een laatste tip: niet ver van het park vind je pannenkoekenboerderij De Strohoed. De pannenkoeken daar zijn superlekker en er werken hele aardige mensen, die toch nog een plekje voor ons wisten te vinden ook al was het lunchtijd op moederdag en hadden we niet gereserveerd.

Hier vind je meer informatie over Landal Orveltermarke, bijvoorbeeld over faciliteiten waarvan wij zelf geen gebruik hebben gemaakt en andere soorten vakantiewoningen. Zo kun je zelf kijken of Landal Orveltermarke ook iets voor jou zou kunnen zijn.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.