landal land van bartje

Rieten daken, fietsen en blije kinderen bij Landal Land van Bartje in Drenthe

Altijd heb ik het al een leuke naam gevonden: het Drentse Landal-park Het Land van Bartje. Afgelopen weekend verbleven we er en en het park verdiende meteen een plek in de top 3 van onze favoriete Landal-parken in Nederland. Misschien wel op nummer 1 – ik denk het wel eigenlijk. Waarom dan precies? Dat vertel ik je in deze blogpost.

Sfeervolle vakantiewoningen

Het eerste wat we bekeken op Landal Land van Bartje, was natuurlijk onze vakantiewoning. Al meteen vanaf de buitenkant vond ik die er erg gezellig uitzien.

vakantiewoning op landal land van bartje

Ook binnen was het erg gezellig en we sliepen er heerlijk. Tijdens een rondje fietsen over het park kwam ik erachter dat dit niet de enige gezellige vakantiehuizen op Landal Land van Bartje waren. Deze huizen met rieten daken brengen je bijvoorbeeld echt in Drentse sferen.

huisje met rieten dak op landal land van bartje

Fietsen vanaf het park

Zoals ik al zei hadden we fietsen ter beschikking tijdens ons weekendje Drenthe. Het park is erg ingesteld op fietsen en je kunt er allerlei fietsen huren, van gewone tot elektrische en mountainbikes (aluminium en carbon). Landal Land van Bartje heeft een speciale achteruitgang voor wandelaars en fietsers. Daar sta je meteen op een mooi fietspad dat aan de ene kant naar Borger leidt, en aan de andere kant naar Exloo. Zo ben je binnen de kortste keren bij het grootste hunebed of de schaapskooi. Ook is er een mountainbike-route die vlak bij het park start – je hoeft er dus niet met de auto naartoe.

fietsen vanaf landal land van bartje

Service op het park

Wat ons verblijf nog extra fijn maakte, was de uitgebreide service op het park. We maakten gebruik van de bedden-opmaakservice en lieten elke ochtend een heerlijk ontbijtje bezorgen.

ontbijtservice landal land van bartje

Bedden afhalen hoeft sowieso niet bij Landal Land van Bartje en voor een nog makkelijker vertrek kun je eventueel ook de vaatwasser laten uitruimen en de afvalbakken laten legen. Dit hadden wij niet gedaan, maar ik zag bij de receptie een bord staan dat dit voor een tientje mogelijk was. Wel handig, want wij zitten op de dag van vertrek nogal eens te wachten tot de vaatwasser klaar is (of maken het met de hand af).

Veel te doen voor kinderen

Onze kinderen zijn inmiddels allemaal tieners en bovendien waren we tijdens onze mini-vakantie in Drenthe heel veel op pad. Maar het was me tijdens mijn vroege fietsrondje wel meteen duidelijk dat Landal Land van Bartje heel veel voorzieningen voor kinderen biedt. Wat het meeste opvalt, is de ponyranch. Onze meiden zijn nooit zo gek op pony’s geweest (en ik ook niet), maar ik weet dat veel meisjes en vast ook wel jongens dat wel zijn. Hoe leuk is het dan om elke dag naar de ponyranch te gaan en te helpen met de pony’s uit de wei halen, ze verzorgen en (afhankelijk van de leeftijd) erop te rijden?

ponyranch landal land van bartje

Verder kunnen kinderen hier binnen en buiten zwemmen en op meerdere plekken heerlijk spelen. Ook erg fijn: bij deze speeltuin kun je als ouder of grootouder lekker op het terras zitten én er is een toilet bij de speeltuin.

speeltuin landal land van bartje

Bartje’s Deux Chevaux

Nou hebben wij dus geen ponygekke kinderen, maar we hadden er wel op een andere manier voordeel van dat Landal Land van Bartje pony’s en paarden heeft. We maakten namelijk een mooie rit met de paardentram: Bartje’s Deux Chevaux (helaas is deze er inmiddels niet meer).

met de paardentram in drenthe

We maakten een mooie rit van een uur of twee waarbij we de Hondsrug verkenden en onderweg nog wat lekkers kregen ook.

Andere parken van Landal in Drenthe

Heb je al die kindvriendelijke voorzieningen niet nodig en verblijf je liever in een kleinschaliger park? Lees dan ook even de blogpost over ons verblijf in Landal Hunerwold State. Daar heb je het gevoel dat je slaapt in een klein Drents dorpje en wandel je zo het bos in.

Andere parken van Landal in Drenthe zijn:

En als je even doorklikt, vind je in deze blogpost de leukste uitstapjes in Drenthe (zeker als je een buitenmens bent).

In deze video kun je zien wat we allemaal deden tijdens ons weekendje Drenthe.

Wij werden uitgenodigd om Landal Land van Bartje te bezoeken voor Stralend Nederland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

3 reacties

  1. Erg nuttige tips voor vakantie in eigen land. In deze tijd heb je daar zeker wat aan. Heerlijk, zo’n mooi vakantiepark. Wij hebben iets dergelijks op Langeoog aangetroffen. Daar verbleven we ook in een vakantiewoning met rieten dak. De kinderen vonden dit ook helemaal het einde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.