lammetjesradar Texel

Lammetjes kijken op Texel met de lammetjesradar

Texel is altijd al mooi (wij waren er bijvoorbeeld in de winter), maar in de lente wordt Texel nóg een stukje leuker. Dan worden er namelijk duizenden lammetjes geboren. Het Texelse lammetjesseizoen is echt iets om een keer mee te maken. En nu is het nog makkelijker om de lammetjes op Texel te zien, want er is een speciale lammetjesradar.

Lammetjes-walhalla

Dit voorjaar worden er op Texel naar verwachting zo’n 22.000 lammetjes geboren. Daarmee verdubbelt het aantal inwoners van het eiland in korte tijd ruim. Dat maakt van Texel tot en met de zomer een waar lammetjes-walhalla. En zo’n eiland vol lammetjes, dat is een uniek en vrolijk gezicht.

De eerste wollige lammetjes zijn inmiddels al op diverse plekken te zien. En het worden er met de dag meer. Je kunt dus al volop komen fietsen en wandelen langs de lammetjes. Lammetjes knuffelen, slapen tussen de lammetjes… Het kan allemaal. Hier lees je wat je precies kunt doen en waar.

De Texelse lammetjesradar

Eenmaal op Texel zou het natuurlijk handig zijn als je precies kon zien waar je schattig lammetjes kunt spotten. En dat kan nu ook! Er is namelijk een speciale lammetjesradar gemaakt, die net zo werkt als de bekende buienradar. Zo kun je precies zien waar op dat moment lammetjes te zien zijn. Handig bij het plannen van je wandeling of fietstocht op Texel! De lammetjesradar werkt tot eind mei.

lammetjesradar Texel

Nu al lammetjes zien

Wil je nu alvast meekijken met een van de schapenboeren die in afwachting zijn van al die duizenden lammetjes? Bekijk dan de docuserie De Lammerij op Texel. Lammerij de Waddel is een schapenboerderij en dankzij de documentaire kun je nu van heel dichtbij zien hoe het er daar aan toegaat in deze drukke periode. De makers liepen twee maanden lang mee met schapenboer Jan-Willem Bakker en zijn gezin.

Kortom: neem eerst een kijkje achter de schermen en ga daarna zelf leker wandelen of fietsen om de lammetjes met eigen ogen te bekijken. Daar word je vrolijk van!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.