Kindercampings in Nederland: voor een relaxte vakantie met kinderen

Written by Sandra van Bijsterveld

Het is een cliché, maar wel echt waar: als de kinderen het naar hun zin hebben, heb je het als ouder toch ook al snel naar je zin. Even tijd om een boek te lezen, rustig te praten of een dutje te doen in de zon… Op deze kindercampings in Nederland is alles aanwezig om je kinderen de tijd van hun leven te bezorgen. Een zwembad, animatie, noem maar op. Dat kan zomaar eens de oplossing zijn om jullie allemaal een hele fijne vakantie te laten beleven.

Sprookjescamping in het Vechtdal

De Sprookjescamping in het Vechtdal is misschien wel de bekendste kindercamping in Nederland. Hier kun je zomaar sprookjesfiguren tegenkomen op de camping, zoals Hannah de Heldhaftige. De camping richt zich speciaal op kinderen van 0 tot en met 10 jaar die hier samen met hun ouders, of grootouders komen kamperen of verblijven in een van de huuraccommodaties. Elke dag (ook in het laagseizoen) is er animatie en een Sprookjesachtige theatershow.

Zandstuve in het Vechtdal

Kampeerdorp de Zandstuve ligt in het mooie Vechtdal in Overijssel. Je kunt er kamperen, maar ook kiezen voor glamping of een andere huuraccommodatie. Voor de kinderen is er animatie met voor de allerkleinsten zingen, dansen en lekker knutselen met mascotte Cobus. Voor de wat oudere kids zijn er voetbal, spooktochten en zelfs een escape room. Bij slecht weer is de binnenspeeltuin ideaal.

Mölke in Twente

Veel speelplaatsen, een binnenzwembad, animatie, een bowlingbaan… Op vakantiepark Mölke is vervelen eigenlijk onmogelijk. En dan kun je er ook nog eens lekker eten en slapen in een boomhut. In de omgeving kun je onder andere varen met een fluisterboot, SUPpen, een ritje maken met een huifkar en een bezoekje brengen aan een ijsboerderij.

Noetselerberg in Twente

Op camping de Noetselerberg vind je een compleet subtropisch zwemparadijs met een leuke glijbaan. En er is ook nog een buitenbad! De camping richt zich helemaal op gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar. In de schoolvakanties zorgt het animatieteam voor een recreatieprogramma met steeds weer nieuwe thema’s. Er zijn knutseluurtjes, sport- en spelactiviteiten, theatervoorstellingen, playbackshows en nog veel meer.

De Vossenburght in het Reestdal

Ook de Vossenburght in het Overijsselse Reestdal is een echte familiecamping. Met mooie accommodaties, luxe sanitairgebouwen en natuurlijk heel veel activiteiten voor kinderen. Tijdens het hoogseizoen kunnen kinderen van 3 tot 13 jaar knutselen bij de kidsclub, meedoen aan sport en spel, genieten van de theatervoorstelling die Loek & Lot iedere avond opvoeren en meedansen in de minidisco. Daarnaast organiseert de camping activiteiten zoals een Foodtruck-festival, elke week bingo en ritten met een huifkar.

Ackersate op de Veluwe

Ackersate is een kindercamping in Gelderland met heel veel faciliteiten voor jong en oud. Zo is er een binnen- en buitenzwembad, een animatieteam en kun je fietsen huren om samen de omgeving te verkennen. Behalve natuurlijk de Veluwe liggen ook de Apenheul en Julianatoren binnen bereik. Recreatieplas Zeumeren is helemaal dichtbij.

Vakantiepark Witterzomer in Drenthe

Camping Witterzomer ligt vlak bij Assen in Drenthe en er is van alles te doen voor kinderen. Op de camping vind je onder andere een openluchtzwembad met waterglijbaan, een zwemvijver met zandstrand, sportvelden, speeltoestellen, animatie en een kinderdisco. Sowieso is de hele camping kindvriendelijk ingericht zodat iedereen er veilig kan spelen. Wil je toch de camping af, dan bevind je je meteen in de mooie Drentse natuur. Of ga een dagje de stad in in Assen. De camping heeft kampeerplaatsen en huuraccommodaties.

Berenkuil in Drenthe

In het Drentse Grolloo vind je Landgoed De Berenkuil, een leuke kindercamping met alles erop en eraan. Van 10 uur ‘s ochtends tot 8 uur ‘s avonds wordt er animatie georganiseerd waarmee de kids de hele dag zoet zijn. Daarnaast zijn er verspreid over de hele camping wel 25 speeltuinen. Op warme dagen kun je bovendien terecht in het zwembad of de speelvijver om lekker af te koelen. En als het weer net wat minder is, dan zijn de kids van harte welkom in de binnenspeeltuin.

Drouwenerzand in Drenthe

Deze familiecamping heeft zelfs een eigen attractiepark! Je kunt er bijvoorbeeld verblijven in je eigen kampeermiddel, een vakantiewoning, boomhut of glamping-accommodatie en in de meeste gevallen is onbeperkte toegang tot het attractiepark bij je verblijf inbegrepen.

5% korting 728x90

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *