Winnen: de Kasteeltuinen Arcen brengen het voorjaar bij je thuis

Written by Sandra van Bijsterveld

Ooit hadden wij een heerlijk weekend in en om het pittoreske dorpje Arcen in Noord-Limburgse Maasduinen. Maar in de Kasteeltuinen Arcen zijn we toen niet geweest. En helaas kan dat op dit moment ook niet. Maar de Kasteeltuinen Arcen doen wel iets heel leuks om ons door deze tijd vol beperkingen heen te helpen: ze brengen het voorjaar bij ons thuis. Je kunt t/m 7 april 2021 namelijk een voorjaarspakket winnen, inclusief een ticket voor als je er weer wel op bezoek kunt.

Over de Kasteeltuinen Arcen

De Kasteeltuinen Arcen zijn een van de veelzijdigste bloemen- en plantenparken van Europa. In 2021 werden de Kasteeltuinen Arcen opnieuw door Land van ANWB uitgeroepen tot het Leukste uitje van Limburg. Het park is 32 hectare groot en omvat meer dan 15 unieke tuinen, plus natuurlijk de historische buitenplaats met het 17e-eeuwse kasteel. Elk jaar begroeten tienduizenden bloeiende viooltjes de bezoekers.

Ook nu, in 2021, is het park is er klaar voor. En de natuur ook. De tulpen die in de winter zijn gepoot, staan al in de knoppen. De meer dan tienduizenden viooltjes die normaal gesproken de start van het tuinseizoen inluiden, zijn al geplant en het is al een paar keer heerlijk voorjaarsweer geweest. Maar helaas kunnen gasten nog niet in het park komen genieten van het voorjaar. Vanwege de pandemie en de lockdown is de seizoensopening uitgesteld tot 21 april. De poorten moeten dus nog even gesloten blijven.

kasteeltuinen arcen
Foto: kasteeltuinen Arcen – pauw bekleed met viooltjes

Wie gun jij een vroege lente?

Als troost is door Kasteeltuinen Arcen een leuke actie opgezet. Hiermee kunnen liefhebbers van het park en mensen die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden toch genieten van het voorjaar. De Kasteeltuinen Arcen brengen tot die tijd namelijk de lente bij hen thuis, om ze een hart onder de riem te steken.

Iedereen kan zich aanmelden of iemand anders voordragen om in aanmerking te komen voor het voorjaarspakket van Kasteeltuinen Arcen. Dat bestaat uit voorjaarsbloeiers en een ticket voor gratis entree tot de Kasteeltuinen Arcen. De mensen met de mooiste verhalen krijgen het voorjaarspakket thuisbezorgd.

Vorig jaar was er trouwens ook al een mooie actie. Toen zijn zorgmedewerkers in het zonnetje gezet met een enorm hart van tienduizenden viooltjes.

Wanneer gaan de Kasteeltuinen Arcen open?

Wanneer de kasteeltuinen open kunnen, is natuurlijk afhankelijk van de landelijke richtlijnen. Op dit moment wordt gemikt op 21 april. Zo gauw het weer kan, is iedereen welkom om veilig te komen genieten. Tot die tijd kun je op de website van Kasteeltuinen Arcen genieten van filmpjes en foto’s van de ontluikende natuur in het park. Want de voorbereidingen voor het tuinseizoen gaan in de tussentijd natuurlijk gewoon door. Behalve de violen staan de diverse voorjaarsbloeiers al volop in bloei. Ook de kastanjebomen staan al in de knoppen.

Door een bezoek te brengen aan het park of een seizoenkaart te kopen, genieten bezoekers niet alleen van een heerlijke dag uit in de natuur, maar steunen ze ook direct stichting Het Limburgs Landschap. Die zorgt voor het behoud van Limburgs cultuurhistorisch erfgoed en de gevarieerde bloemen- en plantencollectie in het park. En die steun kan het park – juist nu – heel goed gebruiken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *