Kamperen in andermans achtertuin met Campspace

Drukte vermijden – dat is op dit moment een van de belangrijkste overwegingen bij het plannen van uitstapjes, weekendjes weg of misschien zelfs een vakantie. Want als het ergens rustig is, hoef je je tenminste ook niet druk te maken om die 1,5 meter afstand. Geen wonder dat minicampings in opkomst zijn. Maar het kan nog rustiger. Wat denk je van kamperen in andermans achtertuin? Dat kan – met Campspace.

Online platform Campspace

Dat is wat Campspace nu al een tijdje mogelijk maakt en het lijkt erop dat de mensen achter deze startup een vooruitziende blik hadden. Het online platform biedt kampeerplekken op privéterrein aan. Geen massatoerisme dus, maar unieke en ultra-kleinschalige plekken om te overnachten. Je kunt zomaar in iemands achtertuin staan met je tentje, of slapen in iemands boshutje of vintage camper. Hoe dan ook, je weet zeker dat je ongestoord van de natuur kunt genieten, helemaal in je eentje. Gewoon in eigen land en misschien zelfs wel vlak bij huis. Want vaak blijken ook in onze eigen omgeving nog veel mooie plekjes verscholen te liggen. Zeker op privéterrein, waar je normaal gesproken niet komt.

kamperen met campspace
Afbeelding met dank aan Campspace

De oplossing voor deze zomer?

Misschien is dit wel een mooie oplossing voor komende zomer. Het is immers nog onduidelijk in hoeverre we op vakantie naar het buitenland kunnen. En als het een vakantie in eigen land wordt, hoe zit dat dan met het vermijden van drukte en het veilig gebruiken van gemeenschappelijke faciliteiten? Heeft Nederland überhaupt wel genoeg kampeerplekken en accommodaties als we allemaal in eigen land op vakantie gaan? In dat geval zou het zeker helpen als je ook buiten de gebaande paden kunt kamperen – bijvoorbeeld bij mensen in de tuin.

Zou jij het doen?

Nu is natuurlijk de grote vraag: hoeveel mensen zouden bereid zijn om hun tuin of stuk land aan anderen beschikbaar te stellen als kampeerplek? En hoeveel mensen zouden het leuk vinden om op zo’n microcamping te kamperen? Zou jij het willen?

Als het antwoord ja is, kun je

Meer duurzaamheid in de reisbranche

Zelf vind ik Campspace wel een mooi voorbeeld van hoe de huidige problematiek kan bijdragen aan het verduurzamen van de reisbranche. Want dichter bij huis op vakantie gaan betekent ook minder uitlaatgassen. En kleinschalige accommodaties zijn veel minder verstorend voor de natuur en de samenleving eromheen dan grote vakantieparken en campings. Bovendien ben ik altijd al iemand die grote mensenmassa’s het liefst vermijdt. Wat dat betreft zou ik zeggen: hoe kleiner, hoe beter. Hoewel ik ook nog wel een beetje moet wennen aan het idee om in iemands achtertuin te kamperen. Maar afhankelijk van de precieze plek het lijkt me zeker het proberen waard. Wat vind jij?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.