camping landal coldenhove

Kamperen bij Landal Coldenhove + andere campings van Landal in Nederland

Misschien weet jij allang dat je ook kunt kamperen bij Landal. Zelf dacht ik bij Landal meteen aan parken met fijne vakantiehuisjes. Nog niet zo lang geleden kwam ik erachter dat er ook campings van Landal zijn. En aangezien wij ons altijd erg prettig voelen bij Landal, maar ook erg van kamperen houden, maakte me dat wel nieuwsgierig. Tijd voor een test dus en onze eerste ervaring is erg positief!

Camping van Landal Coldenhove

De eerste Landal-camping die wij bezochten was Landal Coldenhove op de Veluwe. Ik had al vaak gehoord dat dit zo’n mooi park was en dat bleek ook te gelden voor de camping. Ik ben zelf nogal gesteld op privacy en het viel me dan ook vooral op hoe fijn de plekken liggen. Geen veldjes waar je pal naast en/of tegenover elkaar staat, maar allemaal natuurlijk ogende veldjes tussen bomen en heuveltjes, waardoor je volgens mij echt volop ruimte en privacy hebt. (Oh ja, vanwege de privacy van de campinggasten heb ik geen plekken van dichtbij gefotografeerd, maar ik hoop dat je zo een idee krijgt.)

Landal Coldenhove

Over het sanitair

Ook de wasgelegenheid was dik in orde: schoon, licht en met genoeg wc’s en douches om niet te hoeven wachten (dit was in de meivakantie). De douches waren lekker warm en je had er gelukkig geen muntjes voor nodig. Ook was er geen drukknop die je eindeloos vaak moet indrukken, of zo’n goot die doorloopt langs alle douchecabines, zodat je het vuile water van je buurman of -vrouw zo bij jou binnen ziet stromen. Dat allemaal NIET dus 🙂 En ja, er is wc-papier dus nee, je hoeft niet met een wc-rol over de camping (volgens mij een van de hardnekkigste mythes over kamperen).

Landal Coldenhove

De camping van Landal Coldenhove grenst direct aan het bungalowpark en je mag als campinggast gebruikmaken van alle voorzieningen, zoals de winkel, de binnenspeeltuin, de horeca, de informatie bij de receptie en – het succesnummer wat betreft onze kinderen – het zwembad. Elke dag liepen ze met hun zwemtassen over de camping en het bungalowpark naar het zwembad, om zich een paar uur later moe maar voldaan weer te melden. Ideaal voor hen, want ze zijn gek op zwemmen, en ideaal voor ons, want als ouders hadden wij zo heel veel vakantietijd voor onszelf. Heerlijk, van die grote kinderen.

Landal Coldenhove
Tussen de vakantiehuisjes door naar het zwembad

De camping van Landal Coldenhove heeft 180 campingplaatsen en 5 safaritenten (hier lees je alles over ons verblijf in zo’n safaritent). In 2018 is de camping open van 16 maart tot 2 november.

Andere campings van Landal

Ik was zelf dus erg enthousiast over de camping van Landal Coldenhove en mijn zoontje liet me ook al weten dat dit vanaf nu zijn favoriete camping in Nederland is. Ik hoop dan ook in de toekomst meer Landal-campings te bezoeken – en dat er meer campings van Landal bij komen.  Dit zijn tot nu toe de Landal-campings in Nederland:

Camping van Landal Rabbit Hill

Deze camping ligt net als die van Coldenhove midden in de bossen. Hij heeft 135 campingplaatsen, 18 stacaravans en 5 safaritenten. De camping is het hele jaar geopend en heeft verwarmde wasgelegenheden.

Camping van Landal Sluftervallei

Deze camping ligt tussen de duinen op Texel, op ongeveer twee kilometer van het strand. Er zijn 53 campingplaatsen, 16 stacaravans en 4 safaritenten.

Camping van Landal Esonstad

Deze camping ligt direct bij Nationaal Park Lauwersmeer (waar ik trouwens nog nooit geweest ben, maar wel veel goeds over hoor). Er zijn 129 campingplaatsen, die allemaal gratis wifi hebben.

Glamping bij Landal

Op Landal Coldenhove, Landal Sluftervallei en Landal Rabbit Hill kun je dus ook kiezen voor glamping, net als wij deden in onze safaritent. Glamping is een fijne oplossing als je wel dat kampeergevoel wilt hebben, maar toch graag het comfort van bijvoorbeeld een ‘gewoon’ bed en stromend water. Op Landal Rabbit Hill staan ook stacaravans. In Duitsland kun je zelfs een mooie ‘woodlodge‘ boeken. Zouden die ook nog naar Nederland komen? Ik hou het in de gaten!

Bekijk ook de video van onze midweek op Landal Coldenhove.

Wij werden uitgenodigd om Landal Coldenhove te bezoeken voor Stralend Schrijven.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Stralend Nederland deel ik mijn persoonlijke tips in Nederland met je, zoals mooie fiets- en wandeltochten en fijne vakantiewoningen. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Noord- en Oost-Europa, en over Scandinavische lifestyle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.